Kawan-Kawan Saya

Thursday, April 15, 2010

Perasan tak?

Cuba tengok iman nie betul2... hehe perasan tak..?


Ada yang perasan tak? maybe ada yg rasa mcm ada lain, mungkin ada yang tak perasan.. tapi, kalo sesiapa yg selalu jumpa iman mesti perasan kelainan pada iman kali nie..

hehehe.. ape ek..??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"NO CURLY HAIR..!!"

Itulah perubahan pada iman. Jumaat lepas, ayhnya dah pun potong rambut iman yang curly2 itu.. no curly dah pada rambut iman. Now, nampaklah lelaki sejati yang hensem.. dah menjadi toddler kenalah be smart kan.. no comel2 daaa... even aku amat sayang rambut curlynyaaaa.. kalo ank aku pompuan, sure aku tak potong.. sayangnyaaaa..!! susah nak dpt tue sbb family aku semua rambut lurus...

lagi satu.. 

Maybe next month asben aku nak tukarkan iman Taska di kwsn rumah aku nie. tak anta ampang da... sebab musababnya dia kata selalu lmbt sampai sekolah sebab kena anta iman dulu. then, dia rasa penat sampai umah mlm..erm.. alahai... berat hati aku nak tukarkan iman kat sini. sepatutnya aku suka tapi aku rasa berat sgt lahhhh.. nnt sian ngn atuk nenek iman yang selalu main ngn iman tiap2 petang sebelum ayahnya dtg amik untuk balik sepang.

Setiap hari asben aku akn anta iman ke rumah pengasuh dlm pukul 12tgh. then, dlm pukul 5ptg, atuknya akn amik iman dirumah pengasuh tu. rumah pengasuh dgn rumah atuk iman tak jauh. satu taman.. lorong yang berlainan. so, setiap ptglah iman selalu main ngn atuk neneknya.. nnt kalo iman xder, lagi sunyi lah rumah atuk neneknyaa.. kalo tak, nain pun ada dulu.. lepas sorang, sorang takde.. takpe.. nnt iman akn blk umah atuk nenek tiap minggu yeaa...

Aku dah survey tadi satu taska nie. Taska nie pun baru jer dirasmikan  bulan Mac aritu. Nama taska nie : TASKA PENYAYANG SEPANG. Aku ada baca pempletnya sblm nie.. okla juga tmptnya.. dan tadi dah tanya da.. Taska ni under JKM. so, ibubapa yg pendapatan kurang RM2000, akn dpt subsidi.. cuma perlu byr RM60 jer sebulan.. Tapi, aku n asben tak layak sebab gaji lebih dari tue.. so, byrn bulanannya RM140 shj. Kira murah la tue kan.? beza aku anta iman kat ampang.. Kat sini ada mcm2 aktiviti dari pg sampai petang.. Wahh..! bestla tmpt baru iman.. tadi dgr pun mcm best.. ngalah mcm aku pulak yg nak masuk. 

aku try google taska area sepang.. tak sangka.. taska pun ada blog.. senang sikit kita nak tau latarbelakang taska nie kan.. ni antara list yg ada area rumah aku :
cuba korang google.. manalah tau taska anak korang pun ada bolg.. hehe..


Photobucket

6 comments:

fazilzura said...

jue, akak pun myb akan wat gitu jgk .. terpaksa send akil ke taska dekat dgn umh baru , cz maleh nak terkejar2.. balik keje, singah umh mama , pehtu balik.. sure penah oooo .. tp sian plak toki tokwan dia.. tgk ler cmner nnt.. sib baik umh x bape nak jauh .. (tp daku le penat , balik umh sure dh kene masak kemas mcm2 ler)..

taska bonda tu besh rs nye, cheras x de lg.. tensen akak ..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak zura >> sama kes lah kita.. umah mak akak n umah akak.. xjauh mana.. ari2 leh singgah.. jue, ujung minggu la kot dapat balik.. huhuhu.... sedih la pulak.. sian kat atuk nenek dia.. mst sunyi nnt..

jue tgk taska bondamama pun mcm best jer kan..

shah-ila-ain said...

iman baru nmpk cam boboy..hehe...tak pe lah jue tukar taska baru..janji anak kite terjaga dgn elok sudah...tu yg penting kan..hope iman sesuai dan selese dgn tempat baru nanti..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak mel >> hehe encem kan saya...??
betul kak.. sejak iman pandai ikut pergerakan kita nie, better dia belajar sumthing new kan..termasuk new environment..

nome said...

vavava...no more curly hair...makin terserlah kehensemannyer....wallahhhhhh...makinsyok la iman dok kat taska sok..byk kwn2 baru...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak nome >> hehe maceh untie.. ada gak yg sudi kata iman encemm.. kihkihkih..!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...