Kawan-Kawan Saya

Friday, April 09, 2010

Luncheon Sendirian....


Arini aku nak masak..!! tapi goreng ayam jer la yang boleh pun. nak masak berpotong2 xleh la... mlm tadi sempat gi pasar mlm beli ayam.. so, arini aku goreng tepung laaa.. tadi pagi b1st kat luar smpt beli sambal petai untuk bekalan tghari nie.. 

erm.. bertukang la sekejap aku kat dapur tadi.. abis berselerakan dapur aku.. sinki pun dah penuh. so, sinki akn dibiarkan untuk pembantu aku basuh..mulalah aku terpikir, kalo ada maid kan senang.. hehe..

apa yg jadi pada luncheon aku?

aym yg sedang bermain minyak..

hasilnyaaa.. xhanggus dan selamat.. nasibla kuali tak terbalik tadi.. hampir2.. gara2 nak terbalikan aym tadi..

sambal petai yg dibeli tadi

inilah dia santapan tghariku..

sebelum tue, aku dah abiskan 1/4 tembikai..

sinki yg dipenuhi dgn pinggan mangkuk tak berbasuh.. hehe tinggalkan jer..


psssttt : berjaya juga aku memasak arini.. kuang.. kuang..!!

Photobucket

11 comments:

alfa juliet said...

hebat..boleh menggoreng ayam dgn sebelah tangan...

Noor said...

wahhhh...jue..berjaya jg ke grg ayam ngan tgn sebelah jerk...ermmmm..pinggan mangkuk dlm sinki tue sapolah jd mangsanyer kena basuh...!!!!kekekeke

fazilzura said...

mak aii ... jaga2 tau jue, dh ler tgn x baik lg...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

congrat! berjaya berjaya! yeah!!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

congrat! berjaya berjaya! yeah!!

miemiey said...
This comment has been removed by the author.
Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alfa >> lapar punya pasal.. belasah jer.. hehe

kak nor >> hehe.. agak2nya sapo la kan..?

kak zura >> itulah.. riso gak tadi.. tapi disebabkan dah boring mkn luar.. msak simple pun jadi jugak..

tinie >> yeaaahhh..!! aku sukerrr..

mimiey >> sebab nie jue sorg.. itu yg rasa banyak.. hehe

miemiey said...

jue....tu kira dah ok...rajin goreng ayam...
miemiey lama tak dtg sini sbb bercuti dari blogger tapi arini singgah tak sangka bila baca dari n3 lepas2 jue ada musibah...kasihan lak...cam ane kesihatan tgn sekarang ni....ok ..ke...mmg skit macam mana lah patah tu kan...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

miemiey >> hehe terpaksa.. kenalah wat kan... itulah.. lama gak tak nampak miemiey... erm.. dah nak masuk 3week da pth. tapi las week baru operate.. malang tak berbau katakan..

zailamohamad said...

Salam Jue, so macamana?? dah sihat ke?? dah ready untuk berniaga lagi??

Zaila harap Jue tak akan putus semangat ya, moga bisnes makin maju!!!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

zaila >> tq zaila.. business tetap jln sebab minat kan..? insyallah pasnie ada projek lain lagi.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...