Kawan-Kawan Saya

Friday, April 09, 2010

TAG >> Kamu Perlu Diet

Tag lagi.. minggu nie penuh dengan tag..Erm kali nie tag pasal diet pulak. Tag yang diberikan oleh kak bed. Alasannya mengetag aku sebab nak tau cara diet aku la nie.. takde maknanya kak.. mana ade diet.. hehe.. mkn saja apa yang ada...



1- adakah anda pernah diet? bila? kenapa?
~~erm... rasanya tak pernah pun diet. aku tak leh diet sebab nnt lagi cepat aku akn rasa lapar. baik aku jgn kata diet.. mkn saja nak mkn apa.. cuma just  control mkn jer.... selain tu, aku tak leh control mkn jika kalo aku nak sesuatu.. aku kena mkn juga.. kalo tak, aku takkan senang.. akn dok terbayang jer.. tido xlena, tekak rasa kembang.. hehe camner aku nak diet camtue..
 
2- Apakah maksud diet pada anda?
~~aku ada formula untuk diet (untuk diri aku) but aku tak boleh la nak praktikkannya... antaranya :
  • jangan minum ais
  • jgn minum air bergula
  • jgn makan ayam
  • minum air suam shj.
inilah benda penting yg patut aku buat.. tapi aku xleh nak buat. jika aku praktikkan benda2 di atas, sure aku leh kurus.. hehe

3- berapakah berat anda sekarang?
~~ 67kg.. hehe.. bilalah nak turun jadi 57kg nie.. nak turunkan lagi 10kg..

4- bilakah waktunya anda paling berat? paling ringan?
~~ paling berat masa sebelum deliver 84kg. 
paling ringan masa baru lahir.. 
hehehe

5- berapa berat idaman anda?
~~ 55-57kg... suggest from my hubby if nak kurus....

6- apakah diet yang anda amalkan? berjaya ke?
~~ nop. tak amalkan pun...

7- baca balik semua jawapan anda di atas. masih nak diet lagi ke?
~~ seperti aku katakan tadi.. aku xleh kata DIET. Sebab nnt aku cepat lapar.. hehe BUT mmg teringin nak diet.. ntahla.. camner nak kasi displinkan diri sendiri ek..?

8- Kenapa anda rasa anda kena diet?
~~ untuk dapatkan berat ideal mesti perlu diet dan bersukan..

9- ejas gambar di bawah mengikut saiz badan anda (pendapat sendiri. jangan tanya orang)
 
 
boleh adjust kerrr..?? mana boleh wehh..!!
Photobucket

3 comments:

mamashasha said...

dah buat eh??/haha sama je jue dgn akak, ryn & nome...kahh lagii sebut diet lagi nak makan....hehe mmg le time bb paling ringan dik oii....jwpan supe je ngan dak nome....kahhhhhh
berat jugak time nk deliver iman jue..kira ju turun banyak gak...akak ni stagged je 6-7 kg je turun since abis pantang shasha...huhu meh kita wat group berdiet nak...utk motivate each of us...

miemiey said...

hehehe..berat jue tu kira dah kecik dari miemiey...hahaha....mmg selalu ada niat nak diet tapi kalau cik hubby selalu ajak makn luar..miemiey mmg tak jadi diet...pernah tu hubby kata masa tu miemiey diet laa siap beli produk diet..boleh hubby cakap..tak yah diet arr sbb kasihan sgt tgk segala abg makn mie tak dapat makan..kl cam gini apa kes daa...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak bed >> haaaa... apo kata semua buat ticker supaya dapat motivate diri sendiri.. hehe ok gak.. lets kita bergiat active dr skrg sblm kita gather2 nnt.. amcm??

miemiey >> haaa.. part tue mmg betul.. dah jadi ibu dan isteri.. mmg ssh nak diet.. dah ank mkn, kita mkn, suami mkn, kita mkn.. then, ari2 masak.. xkn xmkn kot.. iyer x? lainla kalo dok membujang.. boleh la diet.. mkn time perlu jerrrr...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...