Kawan-Kawan Saya

Friday, January 14, 2011

Panduan Membina dan Mengurus Blog


Sedang mengemas2.. terjumpa pulak buku lama yang pernah beli suatu ketika dulu. Dalam sedar tak sedar dah nak masuk  3tahun aku berblogging. msa mula2 nak berblogging dulu mmg agak blurrr lah jugak.. Orang kata, selain dgn berblogging kita juga leh menjana pendapatan.. haaa..?? camner tue..? biar betul??

So, aku sendiri nak fahamkan apa itu berbloging selain kita menceritakan sesuatu di blog kita.. Maka, dengan tak sengajanya aku terjumpa buku ini di bookstore dan aku terus membelinya.
.


Kulit buku

Tajuk buku b: Panduan Membina dan Mengurus Blog
Penulis : Rosli Jamal
Terbitan : Al-Ameen Serve Holdings
Harga : RM24.00
.




Antara Isi Kandungan yang menarik :
  • Mengenali Blog
  • Persediaan Awal Membina Blog
  • Mempromosikan secara offline
  • Menyertai program2 Pengiklanan
  • 10 Petua Menarik pelawat Membaca Blog Kita
  • Buat duit Lebih
SO far.. pas baca buku nie, baru aku paham apa itu dunia blogging serta tujuannya.. macam2 kita boleh buat dgn berblog nieh..
Sesiapa yang inginkan buku nie, leh lah cari kat mana2 bookstore sbb aku tgk buku nie masih lagi ada di jual...


5 comments:

alyyani said...

kalau ikut panduan agaknya nayville nye blog ala2 suam2 kuku je kot dalam kriteria berblogging ni. hehe...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> sama la kita.. itu pun beli sebagai panduan dan nak tahu apa itu blog.. hehe

nome said...

akak blog hanya utk suka2 dan tambah kenalan...tp sejak bukak blog nih, mmg syok arrr...lagi2 dpt berkenalan dgn kwn2 baru...

zura@iwan said...

siap ada buku ek...dasat tu...

alfa juliet said...

gigih ko jue.mungkin bleh share sikit pasal buku ni di blog..bleh kami2 ni apply-kan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...