Kawan-Kawan Saya

Monday, January 03, 2011

Tahun Baru, Taska Baru....

Puas di pikir2 kan kemanakan nak antar iman masa kami kerja pada tahun ini. Adakah taska lama ataupun umah babysitter lama..?? Actually, aku suka anta iman kat babysitter lama dia kat ampang tue. Sebab senang dan mudah.. Takde masalah...

But, dari segi lain kami ada masalah pula.. memandangkan kami nak menjimatkan masa, minyak dan sebagainya... kami kena pikirkan bab-bab lain. Di sebabkan asben aku punb xdpt tukar lagi, jadi kami kena pikirkan masa2 yang akan berlaku pada masa akan dtg.. Pening kepala juga nak memikirkannya... Dengan keadaan aku skang nie, dgn nak ulang alik keje, nak gie check up dan sebagainya.. Susah juga kan kalo xder 2nd car nie.. huhuhuhu...!!!

Insyallah, untuk tahun ini, life yang baru, sistem yang baru dan keadaan yang baru... Semuanya akan berubah dari masa ke semasa.. lagi2 bila adik iman dah keluar nnt....

So, semalam dah pun kami buat keputusan untuk menghantar iman di taska berdekatan dgn rumah kami jer. Lagipun taska tu buka 24jam, so takde masalah jika kami terlewat amik iman. Hopefully, iman sonok di taska yang baru.. Dan taska ni pun baru jer beroperasi tahun ini.

dah pun register iman di Bondamaa kids centre.

Mulai ari ini, iman akan ke taska ini..

kain rentang yang baru di pasang di kawasan rumah kami.


p/s : lepas nie, akan di pikirkan taska untuk adik iman pula.. Tapi, awal2 aku dah booking kat taska opis jer. Hopefully aku akan hantar kat situ jer untuk meneruskan misi fully Bf.. Insyallah.. :-)

5 comments:

LeaKhalid said...

sronok iman dpt kawanbaru yer... :)

waa..best nye..kt opis jue ade taska...iman takleh anta ke taska kt opis jue jugak ker?

rina a.k.a jaijina said...

senang kan kalau ade taska kat opis..erm, kat sini bilelah nak buat macam tu kan..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

lea >> aah.. dpt kawan baru lah iman tahun nie.. heheh...
aah ada taska.. kat bawah bangunan nie jer.. iman tak anta la.. adik jer anta nnt...

rina >> itulah.. senang sikit kat opis.. sebab apa2 hal senang nak jenguk...b tghari leh turun direct BF ank.. :-)

fazilzura said...

taska bonda tu ok .. cume x banyak lg..
kt cheras pun xdak . kjg ado le.. jauh plak tu

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.zura >> aah.. HQ dia kat bdr baru bangi kak.. yg nie jue anta daycare jer.. lum masuk tadika lagi.. nak tengok dulu camne nnt..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...