Kawan-Kawan Saya

Saturday, January 22, 2011

Preparation....

Sibuk buat preparation nak bersalin dah.. Dah pun masuk 32week dalam tak sedar. SO, ada beberapa perkara yang perlu di buat sebelum masuk pertengahan bulan 2 nie.. Masuk pertengahan bulan 2, boleh stop preparation dan leh merelex2kan badan....

Preperation seterusnya about myself.. target untuk mengecikkan badan dari sebelumnya.. Tak dapat kuruskan badan pun xper janji dapat mengecikkan dan menganjalkan kulit its ok for me... hehehe.. Sebeb aku sedar kalo nak fully BF, nnt aku akan mudah lapar.. ekekeke.... xleh tahan lah nak diet2 niee... sian aku.. (ceh! bukan sian kat baby).. hehehe.. iye,.. aku bukan jenis leh tahan makan.. ....

Losyen2 mustajab nie akan menemani aku sepanjang berpantang.
Minyak tapil tue akan di gunakan masa berurut nnt...
Baby Oil harus untuk baby....

Semua nie aku beli kat chow kit jerr... Murah2 jer beli kat chow kit. Dapat jimat cermat.. Samping temankan akak aku cari mandian TYT... Sesiapa nak beli barang2 jamu, untuk berubat.. carilah kat chow kit.. Harganya murah dari biasa, Contohnya losyen mustajab tue harga pasaran : RM 24.00, tapi kat chow kit, aku dapat RM 17.00 jerr.. murahhhh kann..????


On the way balik sempaty singgah beli KEBAB SEDAP kat jalan tar nie. Dah lama aku kepingan nak kebab nie.. selalu lalu tutup jer.. Sekali lalu hari tue buka dan tgk ramai org beratur.. Haruslah aku singgah sebab dah lebih 4x aku gi tutup.. hehehe.. beratur panjang pun xper.. sanggup ku redah... dari pukul 6 aku beratur, kul 7 baru aku dapat.. hehehe...

Abg jual kebab nie lama jual kat sini. Kesedapannya xleh nak habaq daa.. aku suka sgt sejak dulu lagiii.. Sekali aku beli 10 bungkus! hehehe.... bukan untuk aku berdua yeaa.. haruslah untuk family aku gaksss.... :-)

Saper pernah try...?? sedap kan..??


p/s : Masa jalan2 kat chow kit, nampak org berkerumun tepi jalan. Ingatkan org gaduh.. sekali ada shooting daa... Yasmin Hani tgh berlakon jual air.. hehe..







6 comments:

alyyani said...

ni yg jue pegi nak tren aritu eh. nak pantang ni, dari sebesar barang sampai sekecik barang tak leh miss kan?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> xlah.. ni gie naik keta ngn akak, mak.... yg naik LRT tue gie mydin KL jer.. hehe

aah dah ada pengalaman, dah tau dah nak wat persiapan apa.. dulu, sedia yang perlu jer.. skang nie, siapkan semua sekali senang.,. xder la kelam kabut nnt..

suhida said...

jue,kak su mmg suka mkn kebab tu dari zmn sekolah menengah lagi. hihihi...now je mcm dah kureng..
mmm..byk da jue prepare ni.bagus2..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.su >> aahhh.. lama dah dia niaga kat situ kan..?? jue pun suka.. sedap dan rasanya still xberubah..
ada la sikit2.. memandangkan tak shopping baju baby.. lagipun yang hak iman ada lagi..

zura@iwan said...

murah2 noh kt chow kit tu...hehe..

walaweii kebab tu smpi beratur org...nk try jauh le..huhu..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

zura >> aahh.. murah2,.. ramai peruncit beli kat situ.. sebab dia jual harga borong.. ekekeke..
kalo dtg KL, leh singgah kebab tue.. sedappp.. pasti nak lagi.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...