Kawan-Kawan Saya

Wednesday, January 05, 2011

Pembiayaan Ujrah (1%) - PTPTN


Baru-baru nie aku ada dapat poskad dr PTPTN mengenai tawaran pertukaran pinjaman (5% dan 3%) kepada pembiayaan Ujrah (1%). Katanya aku layak untuk menerima tawaran ini dan perlu mengemaskinikan maklumat akaun di website nya.

So, sekarang aku dah pun selamat mengemaskinikan maklumat aku. Hopefyully, proses permohonan ini berjaya. Tak la banyak hutang kena bayar.. ekekekke... Kalo tak, sampai ke sudah tak abis byr.. Asyik dok bayar interest jerrr.. hehehe..

Sesiapa yang berminat nak tukar sistempembiayaan nie, leh :


Akan terpampang ruangan nie, masukkan no KP dan email Dan pihak PTPTN akan hantar email ke kita untuk update maklumat.


Email yang di hantar akan berbentuk begini. After update maklumat, pihak PTPTN akan confirmkan pernerimaan kemaskini tersebut.

TARIKH TUTUP : 28 FEBRUARI 2011

So, cepat2lah joint skim ini sebelum terlambat. Nanti melepas pulak.. :-)

Ini antara salah satu hutang yang perlu di jelaskan dengan cepat.. Alhamdulillah dah nak masuk 5y aku membayar hutang nieee... hehehe.. tak sabar nak abiskan hutang.. Relax minda sikit...

4 comments:

alyyani said...

eh tak tau ni jue. harus la register skim ni sebab admin fee skang mcm dah nak sama banyak dgn jumlah bayaran ansuran. nyampah tul. tah bila tahun nak abis bayar tak tau. hutang kete nanti dah habis, ptptn tak abis2 lagi. huuhu.. thanks!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ALYYANI >> betul2..... asyik dok bayar interest jer.. itu yg buat rasa lamanya hutang ptptn nie nak abis... aDa skim nie senang sikit.. hopefully dapatlah skim nie.. senang sikit..

Fieza said...

Fiza pun dah buat tue pun lepas kena saman. Hope diluluskanlah..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fieza >> itulah.. yg saman tue mst yang outstanding punya kan..? jue pun ada gaks outstanding lum bayar lagi.. dgr2 dia suruh langsaikan dulu outstanding tue.. xtau la camne tue nnt...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...