Kawan-Kawan Saya

Friday, March 13, 2009

::: YES...!!! YES...!!! YES...!! :::

YES...!!! YES...!!! YES...!!

apa yang YES...!!! YES...!!! YES...!! ??? erk.. aku dah dapat cuti selama 3 hari iaitu Isnin, Selasa dan Rabu.. So, sepanjang cuti itu aku ingin pergi HOLIDAY... Biasala kau.. time cuti sekolah la aku amik uti lama sikit.. kalo ari biasa tak boleh... So, Kemanakah destinasi aku yea..?? Kalo ikutkan perancnagan, kami akan ke Cherating sebab dapat Voucher penginapan di Legend Hotel 3 Hari 2 Malam. Ingatkan boleh la jalan2 di Pantai timur.. Sudah lama aku tidak ke sana..
TETAPI... disebabkan sedara aku ada buat kenduri kawin dan kenduri akikah jadi kami akan ke Utara la jawabnya. Lagipun yang kenduri akikah nie, nama MUHAMMAD IMAN ZAFRAN pun termasuk sekali. Aritue masa cukur Jambul di rumah MIL hanya selesai 1 ekor kambing ajer.. Jadi untuk hutang sekor lagi, aku bayarkan dengan bahagian lembu yang di kongsi dengan sepupu2nya yang lain.. Jadi, Hutang iman kami sudah pun selesaikan.. ALHAMDULLILLAH rezeki untuk Iman...

Tak sabarnyer nak pergi bercuti.. disamping dapat pergi Kenduri, kami akan meronda2 ke Utara Tanahair.. Kemana akan kami pergi..?? erm, Kalo boleh semua tempat nak pergi.. Huhuhuhu..!!! mcm tak pernah jalan2 pulaks yea.. Padahal masa aku preggy dulu dah pergi pun Penang... Takper la tak dapat pergi Pantai Timur, pie la abiskan jalan2 kat Utara...

Insyallah bulan Mei nnt kami akan langsaikan Voucher percuma Legend Hotel tue.. Disamping ke Kenduri kawin kawen aku, kami boleh celebrate Anniversary 2 years perkahwinan kami disana bersama2 dengan Iman Zafran. teringin sangat nak tengok Masjid Kristal tue... Orang kata cantek sangat!! itu yang nak pie tengok sangat tue.... Di samping itu aku nak makan SATA terengganu yang original.. ADusss!! rasa tak sabar pulaks dah...

Disebabkan kami pergi beramai2... untuk Family aku sahaja kami pergi 4 kereta. Jadi, untuk memudahkan kami, aku telah pun booking kan penginapan di Sana. So, aku memilih Hotel Sri Malaysia sahaja... Untuk pergi bercuti2 nie, aku telah pun membeli MAP Malaysia. Bila ada MAP senang sikit.. Kalo sesat nnt takder la haru sangat.. Iyer tak...?

*** Semoga sepanjang perjalanan kami selamat semuanyer.. Amin...

6 comments:

ai said...

SELAMAT BERCOTI-COTI!!!!!! ;)

nasz said...

seronok p berjalan2 ni, dah lama tak bercoti

alyyani said...

enjoy your holiday!

aTan and JuLies @ aYu said...

erm... semestinya hari yang ku tunggu2... iyer tak..

suhida said...

na ikut!~ hehehe..

aTan and JuLies @ aYu said...

jom... jom...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...