Kawan-Kawan Saya

Thursday, March 26, 2009

::: Inilah Dia Barangannya.... :::


Seperti yang aku ceritakan sebelum ini tentang Jualan Mom's Care kat Ampang Point tue.. Apakah barangan yang telah aku beli..? aku share kan kat sini...

Seperti yang aku katakan.., aku nak beli yang ini... Bottle Sterilizer.. disebabkan iman dah minum Formula Milk sepenuhnya.. So, aku beli benda ini sebab iman dah kena pakai banyak botol da.. sebelum nie hanya 2 botol sahaja... Harganya RM99.90 sahaja.. Kalo harga luar beratus2..

Seperti sebelum ini, iman pakai Dr. Browns juga.. Aku suka botol nie sebab Anti-Colic dan BPA Free... Sepanjang Iman 7 Months tak pernah kembung lagi.. Alhamdulillah.. Dan bila iman minum susu pakai botol nie, pasti abisss.. Dulu aku beli untuk 2 botol sahaja RM65.. Now!! 3botol RM45 ONLY!!.. amat berbaloi..

Yang benda nie Musical mobile.. Ala.. benda alah yang gantung2 kat katil baby nie.. hehehe!! yang klakar nya iman mana ada katil baby.. naper beli yea..? Asben aku la nak.. dia kata nanti dah masuk rumah baru leh beli katil baby... lagipun dia suka mainan2 baby nie.. iye la bang... Hargnya RM39.90 ONLY!!!

Yang nie pulaks washcloth dan Bip... Washcloth tue RM10-(5pcs) Bip pulaks RM15- (5pcs)

Yang ini untuk stroller pad... Rm29.90.. Before less-RM49.90..

Ha... ini adalah swaddle or bedung.. Bedung zaman sekarang.. amatlah mudah kan..? Iman dulu ada satu.. yang nie aku beli saja simpan.. mana tau dapat gals.. hehe.. Murah ajer.. RM19.90 ONLY..!!

Inilah bentuk bedungnya.. nampak kn karung dalam tue.. dalam tue masukkan baby.. then, pastue zip zap ajer.. Yang biru tue iman punya yg lama.. dulu beli mahal.. dah ada murah nie aku ambil laa... Kainnya lembut dan tak panas.. pakai nie iman selesa sekali...

Patue aku berkenan dengan baju nie.. apa namanya ek..? lupa la pulaks time nie... apa2 pun aku nengok nampak cole sgt... Harganya RM25.00 ONLY!!

Haaa.. baju panas nie pun comel gaks kan..? mas aku beli nie tggl tak banyak stok.. then, saiz S tinggal yang ini sahaja.. so, aku ambil la sebelum orang lain ambil.... Harganya RM25 ONLY!! before less - RM69.90 amat berbaloi kan..??

** so, kepada kawan2 nak pie... pie la cepat.. Jualan ini berlangsung sehingga ujung bulan nie sahaja.. tak lama lagi dah tue..... :-) Berapa kesemua jumlah pembelian aku.. tak perlula ditulis ekk.. korang kirakan la yeaaa... hehehe... :-)


8 comments:

elly said...

amboi jue... byknye borongggg... hehehe...

alyyani said...

bip iman dgn rania samala. yela, beli kat tmpt yg sama kan? heheh.. skang kene pakai banyak bip, nia makan comot!

Aku Bukan Bidadari said...

sampai biler yer sales dia? adeehh sgt tertarik dan menarik lah

KasiH said...

Alang2 sale...borong selagi boleh ye tak?...tu pun dah jimat byk...kalo beli rege asal..mau sakit sikit..

*HeRdA* said...

byk ko shopping jue..waaa bestnyee beli brg2 baby..nak baby gak ler kahhhhhhhhhh..

Tinie said...

amboi..
mentang2 dah dapat gaji...shopping sakan ...tapi beshhhh ku soka :D

aTan and JuLies @ aYu said...

elly >> banyak ekk..? itu la.. dalam sedar tak sedar jadi banyak pulak.. hehe..

alyyani >> sama ek..?? hehe dah beli tempat yang sama.. hehe aah la.. bip nie kainnyer elok untuk wat lap mulut gaksss..

aku bukan bidadari >> sales yer sampai ujung bulan 3 nie.. cepat2 la pie serbu... hehehe..

kasih >> tul tue ryn.. kalo kira2 ikut harga sebenar..., mau pengsan gaks nak membayarnyerrr...

herda >> takder la banyak sgt.... yang perlu mesti beli.. yang tak perlu jangan labeli.. nnt membazir gaks kan...

tinie >> hahaha...!! kalo gaji tak dapat, alamat nyer dapat beli bip ajer la kot.. hehehe...

Anonymous said...

Botol Dr Brown tu bkn BPA free lah! Sbb tu dia jual murah. Nak abiskan stok takde sape nak beli dah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...