Kawan-Kawan Saya

Tuesday, March 31, 2009

::: Makanan Tengahari Iman Zafran :::


Memandangkan aku MC selama 2weeks nie.., jadi aku tak anta la Iman ke rumah pengasuh.. Tak sampai ati aku nak anta iman ke sana.. dpd aku tak buat apa sangat, baik aku jaga je iman kan...?? hehehe..!! dah jadi mcm housewife la pulak aku nieee.. xperla housewife tak sepenuh masa.... So, apa menu tghari untuk iman yea..??

senang ajer menu dia.. sama mcm lauk aku.. Kiranya iman makan lauk berpantang juga la. Aku buat lauk aku takla sama mcm berpantang lepas bersalin... simple2 ajer... yg penting takder santan, takder cili dan takde bahan yg mcm2 tue.. Just rebus dan bakar.. Kiranya mcm lauk untuk berdiet juga la... disamping boleh menjaga kesihatan...

Arini apa yang aku makan, iman pun makan.. Cuma yang iman punya aku amik nasi + sup sayur dan aku blender kan.. Kan senang...????

so, jom kitg nengok aksi iman makan....


inilah hasilnya.. Sup sayur ada ayam + nasi dan diblend kan....

Iman sudah pun get ready nak makan... dengan bipnyer.. skang nampak bersih.. sat lagi kotor la jawabnya..

suapan yang pertama... dah menceceh pun.. Tak reti duk diam.. terlompat2 dia..

Amboi... sampai menjilat bibir nampaknya... sedap ekk..??

"nak lagi" hehehe... tak sabar menunggu suapan yang ke-2 pulak....

aik.. sempat lagi menoleh ke TV ekk..??

Erkkk... alhamdulillah.. kenyang sudah.... hehehe...!!!!~~


** esok iman nak makan apa pulaks yeaa...??


5 comments:

Tinie said...

HEHEHE
fatin pun makan nasi
dah taknak makan nestum..hehe

Leen Die said...

wah bestnya Iman ibu dia cuti 2 weeks..pantang jue jgn tak pantang..best sungguh nengok Iman mkn..Nanti autie nak wta utk Rayyan lah jugak.Asyik nestum jew mesti borink kan..

aTan and JuLies @ aYu said...

Tinie >> nasi ada karbohidrat.. bagus untuk dia juga kan...?? kan..?? kan..??

Leen >> aah la leen.. kalo ari2 nestumm mst dia busan gaks.. lagi satu, kalo tak biasa kan.., nnt diaa tak nak makan nasi pulak...

Mama_Aqish said...

Nyam2 sedapnyer dia mamam..jue kita dah link awak...awak tak de follower ke???kita nak add as a follower awak....kita jagi kawan k...

KasiH said...

Sedap nya iman mkn...mcm Adam daku kena perah otak pikir menu dia, kalo tak, dia boring n tkmo mkn..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...