Kawan-Kawan Saya

Tuesday, March 31, 2009

::: Menu Untuk Ari Ini :::

Sejak menjak aku tak keje dan duk umah nie.., aku kena la masak sendiri lauk berpantang.. hehehe...!!~~ bukan susah pun kan masak lauk berpantang nie kan..?? simple ajer.. itu yang aku suka..aku menjadi HOUSEWIFE sementara aku... So, tiap2 ari tghari aku kena la masak untuk makan sendiri disampaing untuk asben aku, ayah aku dan Iman zafran...

So, apa yang aku masak.. dorang kena makan la.. sebab aku masak lauk simple ajer.. contohnya mcm arini... Ikan Bakar + sup sayur + kuah kicap.. Itu ajer.. Asben aku pun tak kisah... Arini aku siap masak awal.. Kul 11 dah siap daa... hehehe..!!! sempat la asben aku nak makan di rumah sebelum ke sekolah sesi petang...


Ikan siakap Bakar...

Sup sayur + ayam + soun

Cicah Kicap tanpa cili (untuk berpantang)

Ini sahaja menunya... Very Simple... hehehe..!!~~ mungkin tak nampak mcm takder selera kan..?? bg aku, kalo ada sambal belcan.. dah meletup daa...!! tp, xboleh yea sayang.... ala2 makanan untuk diet gaks nie...

** pesanan org tua2 : waktu berpantang, kalo makan tak boleh bertambah.. Jadi, aku pun takder la bertambah... (semangat nak DIET nie...)

11 comments:

ppb_ppkp said...

jue...slmt berpantang...
lama ke??2 mgu>>>??? jue..ada hikmah disebalik kejadian tu.
al least jue dah ada iman..
akak doakan pasni ada rezki jue lagi..
doakan akak gak ek..
re: hehehe..jalan sakan...nak hilangkan feel fikir pasai baby..

KasiH said...

Amboi...lauk pantang pn malatopp...memg leh terima tekak nih...

Leen Die said...

bestnya daku nengok ikan bakar tue..selamat berpantang..betul tue jue jgn duk menambah lah nasik tue..best iman ibu dia jaga

aTan and JuLies @ aYu said...

kak imah >> aah.. tul tue kak imah.. akak pun pernah alami sama juga kan..? xper, selagi boleh bersuka ria.. kita bersuka sakan laaa.. nnt ada anak kecik terhad skt.. anak dah besar lagi syok...

kasih >> hehehe...!! meletop ajer... sedap gaks lauk berpantang nieee..

Leen >> pantang larang org tua2 kena ikut.. mst ada sebab kan..???

Leen Die said...

betul tue..leen dulu masa pantang kak long leen jg giler..tido takleh tido atas katil yg ada spring nie kena tido atas toto/tilam kekabus..nasik bg 1 1/2 senduk,ikan haruan bakar/stim, sayur bayam,kuchai letak halia muda lada hitamm..sedapnya..minum air pun kena seteguk seteguk tau..duk bersil apun pas 100hari..pastu skrg leen still pantan minum ais, air kelapa, benda2 sejuklah..huhuh peveret aiskrim..waaa.....laksa pun sm. kak long suh tggu anak dah 2 thn br leh mkn laksa..tp tuelah kak long leen ckp klu ada arwah mak leen lagi lah kena kuat pantang.huhuh..

Mama_Aqish said...

wah sedapnyer...walupun simple tapi terliur palk rasanya..mesti makan sampai menjilat jari...

aTan and JuLies @ aYu said...

leen >> isskk.. dasat nyer berpantang leen.. naper tak leh makan laksa ekk..? Jue pun pantang masa dalm tempoh berpantang ajer.. pastue redah ajer semua.....

aTan and JuLies @ aYu said...

mama_aqish >> hehehe...!! itulah makanan berpantang.. skali skala makan memang sedap.... kan..?? kan..??

rosmona said...

julie, sedapnyer lauk.. kecur air liur ni.yg ala2 pantang pon akk kate sedap ape lagi yg lauk terkam sendiri.. 2 yg badan ni maintain gebus tu..hehehe..

aTan and JuLies @ aYu said...

rosmona >> huhuhu...!!! sama la.. kalo dah nampak lauk sedap tue.., mana bolehb tak terkam.. nnt telan air liur jer pulaks.. pastue dok teringat ajer.. hehe

Anonymous said...

http://connections.blackboard.com/people/1755b9ba7d Buy amoxil online
http://connections.blackboard.com/people/d3f4f89d59 Buy Cheap Bactrim
http://connections.blackboard.com/people/76b8b13755 Buy Celebrex Online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...