Kawan-Kawan Saya

Sunday, August 02, 2009

::: Alhamdulillah... Selesai Sudah :::

Alhamdulillah.. selesai sudah majlis kenduri selamat dan juga besday bash di rumah mak aku semalam. Majlis bermula seawal 11pagi lagi. Dimulakan dengan majlis bacaan yasin dari pihak surau Taman Dagang ini. Actually, majlis kesyukuran ini diadakan sempena majlis aqiqah untuk Muhammad Zaqwan serta majlis kesyukuran sempena abang ipar aku dapat berpindah ke Perak setelah mereka berjauhan selama lebih kurang 1thn lebih.

Dan aku pulaks, tumpang la sekaki untuk mengadakan besaday bash untuk iman dan aku buat sekali untuk si Nain Toin ini. Inilah saat2 akhir mereka dapat BERSAMA kerna selepas ini Nain akan menjadi orang Perak pula. Iman dah takde kawan untuk bermain lagi la lepas niee.. haaa..!!~ lagi MANJA la iman ngn aku..huhuhu...!!~ sedih woooo nain xder... iyerlaaa.. dah sunyi la umah mak aku nie..

Kepada kawan2 aku yg hadir, thanks a lot yeaa.. ada yg tak jumpa jalan, ada yang sesat, ada yang menghadapi jalan yang JEM teruk dan lain2.. Paper pun aku hargai atas kehadiran korang semua.. Thanx sekali lagi.. Mana yg terkurang, aku mohon maaf yeaa... Kepada kawan2 yg tak dapat hadir, its ok.. aku ucapkan terima kasih juga atas wish korang buat iman & nain juga.

Setelah selesai majlis, aku & family tersangat la Penat... dah mcm kenduri kawin pulaks. Actually, kalo umah mak aku wat majlis makan2, memang cam gini jadinya. Macam kenduri kawin. Sebab kalo wat apa2 kenduri or majlis makan2 ayah aku memang suka menjemput ramai org. Selalu org yg wajib dijemput adalah :
  • orang surau, AJK taman, Jiran2, sedara mara kandung, sedara mara keluarga angkat, kawan2 rapat.
Sebab apa aku kata dah mcm kenduri kawin..? sebab ada majlis marhaban lagi masa nak potong kek. Ini adalah acara yg tak dirancang pun. aku nak wat simple jer untuk potong kek. Tetiba kawan mak aku dengan baik hatinya membawa kwn2nya bermarhaban dan membacakan doa untuk nain & iman. Terharu aku dibuatnya.. aku rasa mcm lepas majlis khatam al quran pulaks..

kumpul hadiah mcm hadiah kawin jer... Thanks kepada kawan2 yg bagi hadiah.. Akak aku pun wish tahnx kepada kawan2 yg bagi hadiah untuk nain. Thanx a lot...

Hi bang... nie pun adiah besday untuk iman ker..?? hehehe

Baju untuk iman dan nain. Aku tempah dengan Ryn. Thanx ryn.. cantek sgt ko buat tau.. suka pixar itu... ryn, aku cilok pic nie ekkk...?? hehe..

Nie pulaks, Crown iman yang lupa nak dipakai semasa potong kek.. hehehe.. ada jer benda lupa.. tapi, kalo pakai pun, iman mesti taknak punya.. dia tak suka ada benda atas kepala dia.. mesti nak buka. memang aku saja buat untuk simpan sebagai kenangan iman & nain termasukla baju tue.

Dalam kesoronokan aku menyambut besday bash iman, terselit rasa terkilan dan kecewa sikit. Kerna Camera kesayangan aku gagal berfungsi.. dan kebetulan, camera akak aku pun Rosak jugak...!!~ Adusss...!!~ Sedih sangat.. xleh aku berpicas sepanjang majlis dijalankan. Hanya dapat menumpang camera kawan2 ajer... **kebetulan kak Wana sampai time nak potong kek da.. hehehe.. dapat la sorang cameraman lg.. :-) Paperpun, ada juga penyelamatnya... inilah dia penyelamat aku :

Kamera asben aku. Ini bukan DSLR tau.. Hanya SLR sahaja. Kamera antik asben aku. Masih lagi memakai Kodak jika nak berpicas. Takperla.. daripada takder kan.. ada la juga backup sebagai kenangan nnt.. leh cuci dan simpan dalam album...


*** picas2 sepanjang besday, akan aku upload bila aku dapat kumpulkan semua gamba.. Tunggguuuuu....!!~


PhotobucketPhotobucket

16 comments:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Jue..
sori sgt Eiymann & co. x dpt dtg bsday bash Iman.. act. mmg nk pi sgt tp aritue hubby x bg turun kl sbb time tu kan org sibuk merusuh bagai..hampehh btul dorang nie.. bikin rosak ana punye program daa.. neway, nnt k.e-caR pos hdh Iman..mmg dh beli dh sbb beria nk pi.. huhu..sori again..

shah-ila-ain said...

HAPPY BELETED BESTDAY PD IMAN....IMAN DAH MASUK SETAHUN....MOGA2 MEMBESAR DENGAN SIHAT DAN CERGAS..JANGAN NAKAL2 EKK SAYANG....MUAAHH UTK IMAN....

MAAF JUE TAK DPT NAK DTG...KENDURI DI RUMAH MERTUA...

shah-ila-ain said...

ohh..ingt dah lepas tarikh birthday iman rupenyerr iman n mel kongsi lahir same bulan..haha...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak Ecar >> oyer ke kak..? Tunggu gaks.. sebab nak sgt jumpa akak n eiyman.. Its Ok.. xper.. nnt bila2 kita jumpa.. huhuhuhu..!!~ aritu besday eiyman pun jue xdpt pieee..

kak mel >> thank u kak.. hehehe.. aah 13hb besday iman. wat awall sebab tarikh lain semuanyer pack sgt...

fazilzura said...

yur most welcome jue..
mmg kenyang bangat daku time sabtu tu jue..

and majlis sgt2 meriah .. sapa x dtg rugii ooo ado 3 jenis kek

fazilzura said...

yur most welcome jue..
mmg kenyang bangat daku time sabtu tu jue..

and majlis sgt2 meriah .. sapa x dtg rugii ooo ado 3 jenis kek

ai said...

Lega dah selamat kan? letih pon, musti happy bila tgk bebudak tu happy..

cepat2 haplod gambo. aku nk tengok.. :P

Bed said...

sorry jue akak tak dpt dtg....alhamdulilah selesai sumernye...banyak iman dpt present...

alyyani said...

alhamdulillah, kami sekeluarga dapat smpi ke majlis iman. walaupun da lewat & sekejap je. tapi ade satu kek tu sgt sedap! terasa2 sampai sekarang, secret recipe ke jue?

p/s : masih frust tak dpt jumpe yg lain :(

nurshah80 said...

HAPY BELATED BESDAY TO IMAN HEHEHE... JADIK ANAK YG SOLEH YE SAYANG....
TO JUE .... JUE BERI LA ALAMAT JUE.. ADIAH IMAN LUM SEND LAGIK NI HUHUHU....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak zura >> kak, upload la semua picas tauu.. jgn skip satu pun.. huhuhu..!!~ nak kidnap nieee..

kak ai >> meriah sebab campur dengan majlis kenduri doa selamat sekali.. ** tgh tunggu ehsan gambo2 dari kwn2 gaks niee..

bed >> its Ok.. memang time nie tgh pack dengan mcm2 majlis.. dan disertai dengan jalan yg sesak..

alyyani >> yuhuuu..!!~ itu lerrr.. xberkesempatan jumpa yg lain.. ehhh.. xla.. bukan secret.. order dengan orgg.. sedap ekk..?? nnt leh order untuk Nia. Cantek gaks dia wat..

nurshah >> maceh untie nur.. amin.. semoga iman anak yg soleh nnt.. Insyallah.. huhuhu..!!~ ada adiah ker.. terharu den laaa.. alamt sama dalam Invitation card jue tue... :-) TQ

fazilzura said...

yess.. akan ku upload kan okey jue

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak zura >> orait....!!~ Maceh..!! Maceh...!!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak zura >> orait....!!~ Maceh..!! Maceh...!!

jaijina said...

wah, bnyak sungguh adiah beseday boys dapat kan..mesti jue & family letih kan, takpe tapi berbaloi kan kan kan..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

jaijina >> rezeki untuk iman... thanx kepada kawan2 yg bagi... :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...