Kawan-Kawan Saya

Thursday, August 20, 2009

Surat Cinta dan Kad Raya Dari Ika

Pagi tadi, aku bukan beg keje asben aku. sebenanrnya aku nak cari plastik pos laju dalam beg dia. Tetiba aku nampak ada surat cinta lah untuk asben aku. Tak cukup dengan surat, ada kad raya pulaks. Aik..? belum lagi raya dah dapat kad raya..? Jangan nak kata raya Puasa pun belum lagi kan...?

so, kebek punya kebek.. siapa ada tulis LOVE lagi kau.. Kad dan surat dari IKA. Siapakah IKA..? Ika nie anak murid asben aku laaa... hahahahah.. nasiblah aku tak terSENTAP.. kelakar laks aku rasa. teringat zaman budak2 dulu.. cam gini agaknya aku dulu ekk..?? Aku tak tau citer lagi, apa kes budak nie.. Tak sempat nak tanya lagi..

paperpun, ini yang aku dapat...

" cikgu shahrul, ini Ika. Cikgu Shahrul Baik"

"cikgu shahrul ini ika. Cikgu shahrul baik"
nie muka sebelah pulak. still ayat yang sama


Ni kad RAYA..

di atas sampul tulis : Cikgu Shahrul

Inilah kad nya.. cantek dan comel laaa...

di dalam kad pulak:
" Cikgu Shahrul ika minta maaf sebenarnya Ika degil"

Aku rasa budak nie mesti BIJAK orangnya... dan pandai amik ati orang.. Iyerke..? mungkin kot.. aku tak kenal lagi siapakah anak murid asben aku yang bernama IKA nie..





PhotobucketPhotobucket

13 comments:

fazilzura said...

kahhhhhh kalau daku mmg sentap kejap ..
tp kalau dh anak murid tu ok je jue.. jgn lain dh lerrrr... haruuu ..

alyyani said...

jue, nasib husband jue aja budak sekolah rendah. kalau sekolah menengah tu mau sentap tuh. hehehe.. yela, budak sekolah skang ni gatal2 la. mcm kat sekolah mak alya, banyak sgt kes cikgu scandal dgn student. tp kalau kes ika ni, dia anggap cikgu shahrul dia tu favorite teacher la tu. hehe..

p/s : ini time hari guru mesti banyak dpt present ni kan?

KasiH said...

ini kisah 'fisrt crush' IKA nih...hehehehe~~
Tingat laa zmn sekolah rendah dulu ada gak minat ngn cikgu but takdelaa sampai htr surat cinta plak....berani eh IKA ni..

mummy teha said...

btl nasib bkn ajo bdk sekolah menengah..bdk zmn skang gatei2!!wkakakaka!
ade bdk darjah 6 kt cni pon minat laki aku!rs nk trajang je..wkakakakak!bdk zmn skang...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fazilzura >> haahahaha... mesti terSENTAP sekejap kan.. hehehe

alyyani >> betul2... nasib la bukan ngajar sekolah men. bahaya gaks nie.. dak darjah 6 pun ada gaks yg dah menggatal.. lagi2 tgk cikgu encem...

** byk la gaks dapat.. tapi adiah budak2 tau jer la.. sweet2 jer.. yg klakarnyer bunga banyak tul dapat.. hehe.. nie mesti anak murid pompuan nie..

kasih >> aah.. tul la.. masa sekolah dulu kita pun cam gini.. tapi, xder la anta surat cam gini.. hehe

mummy teha >>haaa.. tu la pasal.. dak sekolah rendah yg duk darjah 6 pun ada yg dah menggatal.. iyerla dah akil baligh...

++ teringat masa aku darjah 6 dulu.. aku ada kawan sorg cam gini dulu.. anta2 surat lagi... huhuhu.. bahaya2...

catherinnezehal said...

he3..camno r ank murid tu x terpikat ngan cikgu sharul..cikgu comel sgt...senyum jew..he3..klau kite pun..kite dok syok gak..ha3..

catherinnezehal said...

he3..camno r ank murid tu x terpikat ngan cikgu sharul..cikgu comel sgt...senyum jew..he3..klau kite pun..kite dok syok gak..ha3..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kathy >> uiiitttsss..!!~ statement maut tuee.. hahahaha.. cikgunyer baik sgt.. xpandai marah budak.. hehehe

shah-ila-ain said...

kehkeh...lawak betull...siap ade luv lagi erkk...

jue..taon nie raye boleh lah gantung kad raye hehe...belom pose dah dpt...sure banyak tu nnt...hehe

nome said...

wahhhh...asben jue ada peminat misteri la...mula2 mesti jue cuak 8 ble tgk ada surat cinta..alih2 budak kecik...ekeke...mmg sweet dak ika nih..nak bgtau dia degil pun siap guna kad bagai...

miemiey said...

laa ingtkan surat cinta sungguh..tapi upenya dari pelajr cik hubby yer..ok tu ank murid menghormati guru sekali nk amik hati tu..hehe...mujur bkn sekolah menengah kl tak haru biru tu...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mel >> hihihi gantng semua kad raya dari anak murid ekk..? mesti org datang kusyuk tgk kad2 raya tue kan..
gud idea gaks tue..

nome >> itu la pasal.. yg tak tahan tue, ada gambo LOVE tue.. pandai tul dak2 skang nie lukis LOVE...

mimiey >> uikssss..!! kalo surat cinta betul, dah bergoyang gerudi dah kapal agaknya.. nasibla budak sekolah rendah, kalo men, jue pi terjah jer budak tue... hehe

Reena said...

nasib baik akak tak mengamuk terus..budaak2 sekarang dah pandai ambil hti cikgu...smart gal...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...