Kawan-Kawan Saya

Wednesday, August 12, 2009

::: Bila Mereka Bertemu :::

Ahad lepas, on da way balik dari Kedah..., singgah umah akak aku sat kat Seri iskandar Perak. sebab nak amik ayah aku.. ayah aku stay kat umah akak aku.. Sambil itu leh tengok Nain.. Rindu pulaks dengan mamat sorang nie. Kata akak aku dia DEMAM. Sian dia.. Beraih tempat demam pulaks. Biasa la tue.., budak2 nak biasakan tempat yang BARU.. mesti demam..

Demam rindukan iman dengan atok agaknya.. Sampai depan umah akak aku, aku nampak Nain dah terlompat2 KERIANGAN bila nampak kereta kami. Suka tul dia.. dok panggil2 Iman jer.. Haaa.. mesti rindu ngn Iman sangat kan..?

Masuk jer dalam rumah, dah kedua2 duk kat atas RIBA atuknyer.. Mesti teringat masa duk kat KL kan? petang2 lik dari umah BabySitter.. mesti kedua2 mengadap atuknya.. "BELAJAR BERSAMA ATOK". Belajar membaca buku.

So, jom la layankan gambar ini :

Ini Iman dan Zaqwan. Zaqwan nie 5 bulan dah pandai duk sendiri.. iman dah suk 1 year tak pandai duk sendiri. Pandai duk katak jer.. Tapi, comel lak kalo duk katak.. hehe

Steady la Zaqwan... mata tertutup dengan kopiah pun still RELAX jerr.. Iman duk nengok jer..

Iman & Nain membaca buku

Zaqwan pu nak JOINT gks

Xjadi Joint.. pandang camera pulaks.. Yang Iman & Nain xtau la apa yg dorang borakkan..

senyum sikitttttttt...!!~

Masa kitorang nak lik, Nain dah tido daa.. sian dia.. mesti bangun terkejut sebab semua dah takder daa.. Kesian Nain.... :-)



PhotobucketPhotobucket

8 comments:

KasiH said...

touching plak aku dgn entr ko nih...mau tak rindu dah biasa ada atok ada iman...ni takde plak..sah2 dia main sorang2 zaqwan tak reti g nak join main...

fazilzura said...

aduyai jue.. hiba akak bile baca kisah nain ni ..
sian diaa.. mmg dia demam wind korg tu .. mana idak nye , kalau koeg jalan2 sure dia ada punye... huhuhuhu daku pun windu dgn nain tu ..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

mestilah rindu kan..

sedih sedih..

dah makin besar iman eh..dah makin encem

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kasih >> aah.. sedih nengok dia sebab demam teruk.. panas badan.. sampai kena berurut nak kebahkan panas dia...

kak zura >> aah kak.. Nain tue dah la rajin ikut kitorg pie jalan2.. nampak pakngah dia terus ajak pie jalan.. windu sgt agaknya tuee..

tinie >> sedih... sebab dah kena berjauhan... encem ek..?? nak jadi enantu ker..? hehe

alyyani said...

zaqwan nye muka mcm iman la. yela, dari lahir dok sebumbung kan. skang da kena pisah pulak. nain siap demam lg ek. dok seri iskandar ni boring skit. takde ape2 kat area ni. hehehe... sebab alya dok sini jugak kan. tu yg tau tuh.

jaijina said...

nain demam rindulah tu, kesian kat die kan..dah biasa dok ngan iman pehtu tetibe kene berjauhan pulak kan..kalau org dewasa pon leh jatuh sakit ape tah lagi budak2..

nanti bile bgun tgk sume takde mesti nain rase cedey & boring..

miemiey said...

cian naim demam ...sekarg musim demam kans..tapi agknya demam rindu kot...tapi ok daa tu akhirnya dpt bertemu jua..atuk mmg class ada ciri2 atuk penyayang...

catherinnezehal said...

mesti iman rindu ngan abg nain dia..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...