Kawan-Kawan Saya

Wednesday, March 09, 2011

Adakah aku dah bersedia?


Alhamdulillah this week aku nak masuk 39minggu dah. Ada 1minggu jer nak sampai due.. Kalo tak bersalin, 26 Mac aku akan berserah diri di Hospital nnt. Nampak gayanya aku dah bersiap sedia nak bersalin. Tak sabar pulak rasanya di tambah dengan perasaan takut juga. Yang Kelakarnya, setiap kali sakit perut aku ingat tanda nak bersalin dah.. ekekekeke... Suspen jerr..

Cerita pasal persediaan nie.. Adakah aku betul2 dah bersedia..? Untuk menyambut kelahiran, aku rasa aku dah bersedia.. tapi, untuk tempoh dalam berpantang..? mcamana..? lagi2 2minggu pertama dlm pantang. ermmmm.. Dah lama aku tak menjadi zombi nie.. Last pun masa iman kecik dulu. After 6 months umur iman, aku mmg tak berjaga malam sebab iman jenis tidur sampai ke Subuh.. So, dengan senang hati aku pun tidur nyenyak tanpa gangguan....

Macamana la ngn adik iman niee..? Hopefully jenis tak berjaga malam laa.. Aku takut sebab nie jer dlm pantang.. Larat ker idak aku nak bangun tgh2 malam nie.. Sebab aku nie jenis kaki tidur!.. ekekeke... Insyallah aku ku gagahkan jua nnt di samping nak buat stok susu... semoga Sukses!

Tapi, mmg betul.. kalo org tak tahan dengan keadaan nie, mmg leh jadi depress la.. sebab tak cukup tidur, tak cukup rehat. Tul tak..??? Lagi2 kalo yang bekerja di siang hari.. mmg letih badan lah juga.. Sakit2 pinggang sebab menunggu dia menyusu. Kadang2 sampai 1jam dia menyusu.. OH! itulah keadaan yang akan aku alami tak lama lagi....

pic by google

Beginilah keadaan bila kena bangun tgh malam nak menyusu kan ank.. Duduk tersandar sambil menyusu,, dapat ku bayangkan dengan mata yang tersenguk2... ekekek... Akan ku kuatkan semangat nnt!!!!....

Sebab tue ada orang kata, kalo baby tido, kita pun kena tido juga. Kalau tak, nnt badan kita tak cukup rehat kalo baby tido kita buat kerja lain.. tapi, petua nie untuk dlm pantang jer eekkk.. Pas pantang jgn amalkan selalu.. Nanti jadi pemalas pulak!.. hehehe

Okla.. pagi nie ada check up... Nak ke KK dulu.. Hopefully semuanya OK.. :-)

4 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

time echa dulu, tiap² malam dia akan bangun nak susu..so mmg mate dah mcm hantu kak limah..sampaikan rase depress sgt² sbb tak cukup tido..haisy, yg 2nd ni mcm mane pulak lah ye?

ieda said...

dah dekat due ek jue...dup dap dup dap la ni...ida dulu ank sulung mmg selalu strees sbb dia kuat nangis mlm,berjg mlm susu pun minum lama2..mmg perlukan kesabaran,tp yg no2 alhamdulillah ha ok baik je xmeragam kasi susu lena je dia..lain anak lain ragamnya kan

MaMa aDaMaQiL said...

makin terase debarannye...huhuhu...nat paling xtahan kalo kene jage mlm la...mase adam dl awl2 duduk gak menyusu smpi tersengguk2..last ku bg susu baring je..ku mlm mmg kuat tdo sbb ku xtdo siang..tu yg ssh..sbb bile siang bb tdo ku mule la xdok diam..hehehe..

apepun ku doak' sumer slamat...moge dipermudahk' urusan melahirk',berpantang n menyusuk' baby..aminnn

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

Rina >> aah.. ibilah dia saat2 yang sgt2 memerlukan kesabaran yaang tinggi kan..? kalo tak sabar, sian pulak pada anak nnt... jue pun harap kali nie senang lah di jaga waktu malam..

ieda >> betul org kata lain anak lain ragam nya.. jue pun harap baby kali nie xla banyak raga... Iman dulu below6m mmg kuat nyusu.. nasib after 6m dia tak berjaga malam.... mmg sdg bersedia untuk menghadapi semua ini..

Natt >> sama la kita natt.. kadang2 mmg tensen and depress bila bab berjaga malam.. lagi2 jue nie dah lama tak berjaga malam.. mst awal2 nnt depress kan.. but, jue akan cuba control yang terbaik.. harap2 anak kali nie takla banyak ragamnya...

tq natt.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...