Kawan-Kawan Saya

Tuesday, March 15, 2011

Carilah Botol Susu Free BPA lepas nie...


Botol susu bayi polikarbonat ini boleh dikenalpasti melalui kod identifikasi plastik yang biasa didapati di bawah botol susu bayi seperti berikut:
  1. Nombor 7 Pla_7.jpg
  2. Nombor 7 dan PCPla_7PC.jpg
  3. Nombor 7 dan ‘other’ Pla_7ot.jpg




Lepas nie, boleh lah cari botol2 susu seperti di atas nie. Mostly semua botol di atas, iman pernah pakai kecuali safety plus. Sampaikan mak aku kata, mcm2 pattern botol iman nie.. a'ahh.. aku suka beli sebab iman nie kuat nyusu... So, mmg botol dia banyak dan banyak pattern.. ekekekeke... 1jam sekali menyusu.. mau tak kuat nysusu...


Ini botol feveret dia.. Percaya atau tidak, jika dia minum pakai botol nie, sampai 3x nak susu (9oz)... aku pun xpaham kenapa dengan botol nie. best sgt ker..? or sebab puting dia bestt..? kalo botol lain sekali minum dah cukup.. Another 1jam lagi baru minta.. Anak korang kuat nyusu tak..? anak aku nie kuat betul nysusu... 1jam-2jam sekali mst susu.. Cuma tgh malam jer dia tak bangun nsyusu.... Budget susu every month 5kg susu.. (3kg biasa, 2kg coklat) Camno? nasib lah aku dah tukar susu murah.. hehehe..


Now, aku tengok skang nie kat FB banyak org jual botol susu canggih2.. daasaaatt! Harga untuk aku mmg tak mampu milik la.. hehehe.. kayola penjual botol2 susu pasnie sejak pengharaman botol susu BPA.. ingat.. Cari yang Free BPA yeaa..

cantek-cantek tak botol nie :
Harga : RM 299.00

RM 99.00


Harga : RM 99.00

Harga : RM550.00 Large / RM450 Small

Pengsan aku nengok harganyaaa..! tapi design sangat unik dan menarik.. Sesiapa yang berkenan, leh lah terjah kat FB nie :


Purple Tulips

Semua barang2nya unik sgt2. Tak caya korang masuk tengok.. dasat2 barang baby skang nie...
Tetiba pulak aku promote FB orang nie.. hehehe.. Sharing is caring kan... :-)



5 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

same mcm echa, mmg kuat nyusu..

since echa 6 bulan barulah kenal botol BPA free ni..lepas pada tu mmg 3bulan sekali mesti beli botol BPA free, lg pon mcm² patern ade, comei² lak tukan..tp botol fav iman tu blom penah cube lg..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

rina >> echa pun kuat nyusu ekk..? sama la ngn iman niee..penat juga asyik buat susu jerr.. yang tak tahan tue.. xnak ayah dia buat.. nak ibu dia juga buat...

alyyani said...

amboi baby dior pun ade eh. huhu.. mcm2. pnh tgk anak bos guna lindam tu, mmg la mahal ye. part kuat menyusu tu, iman sama mcm nia. mcm tak makan pulak gayanya. padahal makan pun makan, minum susu non stop. dalam sejam bole 3-4 kali menyusu. haish..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> aah kan..? bunyi dah macam christian dior pulak.. giler branded agaknya... hehehe... mcm2 brand skang nieee.. yang penting BPA free.. lebih selamat... sama la ngn iman niee.. susu tue mst bawa kalo kemana pun.. kalo x, mmg susah la jawabnya..

~najwa~ said...

mahal giler harga botol susu ni..takut nengoknye...
utk adik Irfan nanti, kena cari yg PBA free la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...