Kawan-Kawan Saya

Tuesday, March 29, 2011

Reaksi Iman bila dapat adik...


Bila dah bersalinkan anak ke-2, mesti ramai yang akan bertanya apakah reaksi abang or kakak terhadap adiknya..?? begitu juga dengan iman dan adiknya.. Apa reaksi iman terhadap adiknya...?
nak tau apa reaksi iman..?? seriusly, dia buat tak tau dan tak kisah.... Tak kisah langsung dengan adik dia... wat dek jerk!..

Minta di sayang pun dia wat tak tau.. cakap xnakkk..! tapi kalo tanya dia sapa nie, dia akan jawab "ini adik iman".. tau pulak nie adik dia... hehehehe...

Ada satu bab yang mencuit hati aku... 
Masa sedang aku breastfeed adik dia.. :

Iman : Ibu buat ape tue?
Aku : Ibu tengah nyusukan baby..
Iman : susu baby.... Sian Ibu... Ibu sakit.... 

ekekekek..! dia ingat adik dia saja2 gigit agaknya.. hehehe....


Dari jauh jer dia pandang adik dia.. memang tak dekat langsung laaa... pegang pun dari jauh jer...
Satu peel dia buat masa skang nie, kalo nak susu mesti nak ibu dia yg buat. tak nak ayah dia.. ekekekek..

9 comments:

irma said...

hehe samalah pangai ank sulong kiter dlu ms dpt baby...camtulah..

nome said...

lahai, mgkn iman takut nak dekat dgn adik...sbb sblm ni x penah ada pengalaman ada adik...after this, mesti dia la abang yg paling sygkan adik...slow2 belajar nak jd abang la tuh....

so sweet bile dia ckp jue sakit kalau susukan baby...alolololo

Nurshahfamily said...

ok la tu jue.. sekurang2nya dia tahu tu adik dia hehehehe...

Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey said...

dia tgh amik masa nak sesuaikan diri beradik kot...hehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.irma >> nasiblah dia tak mengacau dan tak membeontak.. steady jer.. senang sikit nak handle... lagi2 2-2 hero kan..

k.nome >> insyallah iman menjadi abg penyayang,, sejuk hati kami nnt kan....

nur >> aahh.. tapi dia tau itu adik ima.. cuma dia tak pandai nak kaco2 jer..

ibu mifzal >> mungkin agaknyaaa... belum tunjuk lagi sifat abgnya tuee...

Fieza said...

Iman baru nak biasa dengan keadaan tue. Yang penting tugas jue skang ni jangan biar dia terasa hati dah la..kadang2 dia merajuk gak sebab dulu layan dia sorang jer skang ni dah ade orang lain

ieda said...

iman tgh duk jauh hati la tu rasa dah ada adik tgl la dia...tu yg dia nak ibu dia yg buatkan susu..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fieza >> betul fieza.... jue ingat tukang urut ckop ngn jue.. bila ada baby baru nie, perhatian yang lebih bukan pada baby tapi pada anak sulung.. sebab dia dah ada perasaan... baby, susukan dan biarkan jer dia tido.. selebihnya masa dengan anak yang tgh membesar niee...

ieda >> betul tue iedaaa... sian pulak bila dgr nak ibu yang buatkan susu.. jue buatkanlah juga supaya dia tak terasa hati...

wana said...

Jue: kikiki anak lelaki memang slow sikit tunjuk kasih sayang nye..lelamaok tu.. izz slow2 dah ok dah ngan adik dia... hhehheeheh tapi bila adik dia nangis dia kata DIAM!!!!!!! hahahahaha sambil syssss ambik jari kat mulut kakakakak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...