Kawan-Kawan Saya

Monday, May 24, 2010

Jalan-jalan ke Alamanda

Sabtu Ahad ari coti..!! memang seronok. Ari sabtu aku ke UPM Serdang sebab ada perlawanan Netball antara bahagian untuk opis aku. Aku tak dpt dtg, tapi just datang untuk memeriahkan lagi dan memberi semangat untuk kawan2... Alangkah aku dpt main kan best... hikhikhik.. sepatutnya aku nak citer bab ini tapi xsempat edit gambar.. byk sgt.. hehehe... aku nak citer ari ahad lah..

Ahad aku tak ke mana2. just duduk rumah jerr.. Tapi lewat petang aku kuar juga ke Alamanda. Focus utama adalah untuk ke Body Shop. Kan BS ada buat sales up to 70%. BS kalau buat sales mcm nie setahun sekali. So, aku as a member agak kerugian kalo tidak membeli ape2 kan. sebab jika member dapat 10% lagi.. hehehe.. Focus utama untuk membeli eau de toilette. Aku ni mmg pengguna tegar eau de toilette BS. aku mmg suka yg chymara. berabad aku guna perisa ini.. entahlaa.. rasa serasi agknya. beli yg mhl pun, ini gak yg aku sukaaa..

then, sampai kat situ.. tetiba teringat yg powder aku nk abis dan concealer aku yg hilang.. So, amik la juga. nnt nak beli mst harga dah mhl kan... rugi pulak. arini last day pulok tu. aku perasan.. BS selalu buat sales time org tak dpt gaji. motiifff? aku pun xphm.. patut buatlah time dpt gaji. lehla beli lebih sikit.. hikhikhik..!~ nasib arini gaji dahhh...


di dpn pintu bs. tak berapa ramai org sgt this week kat alamanda. mungkin org belum gaji kot. selalu, aku gi mesti ramai org.


 selesai membeli

selepas membeli, tetiba tekak aku n asben sama rasa, Rasa nak mkn cheezy laba pulak. then, kitorg terus ke pizza hut la jwbnyaa.. hehehe.. aku terbayang cheezy lava kak mie aritu.. hikhikhik...
pas mkn, igt nk balik terus sebab xder motif lain dah. sedang jln2 nk ke kereta, tgk kat ruang legar alamanda ada sustagen fair. singgah la kejap tgk apa yg menarik. rupanya ada games untuk budak2. main games yg ada, dan reedem gift bag. ok juga...

 
menara condong pun ada


with ayah



 with ibu



dpt minum susu free. iman minum perisa coklat. abiiss.. suka lah dia kalo coklat2 nie. mmg feveret..

Sebelum balik, sempat redeem gift bag dr sustagen.

inilah hasil yg dpt. macam2 ada..

9 comments:

shah-ila-ain said...

dok area pekan mcm nie lah kan..banyak tmpat untuk korang terjah..sonottnyerr...hmm..time shoping duit banyakk sgt indah..kalau poket kering..huhu...pandang sambil tahan nafsu jerr lahh..haha..

alyyani said...

bayak gak dapat freebies tuh. semalam amik surat kat post box dpt notification sustagen buat fair kat alamanda. tp tak pegi pun. kalau tau, sampai dah. sebab dah beberapa minggu asik ke alamanda je kan.

nome punya pegaruh cheese mmg tersebar luar sampai alya pun terjebak sekali. heheh..

alyyani said...

ops lagi satu. BS pun mmg favorite alya. tp sejak dpt perfume masa kawen smpi skang tak abis2 lagi tau. so tak beli la. kalau dah abis, harus la beli balik BS.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak mel >> hehehe.... okla.. tmpt plg dekat, alamanda la jue gie.. kalau dah busan, balik ampang pulak.. hehe

alya >> ohh.. itupun jue gie sbb xsengaja.. alang2 ada situ, singgah la sekejap.. leh dpt free gift kan..

samalaaa.. perfume kawin dpt pun xabis2.. ntahlaa.. bs punya juga yg jue sukaaa...

fazilzura said...

AKHIR NYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE..
daku leh tgk blog mu jue.. suke2..

waaaaaaaaaaaaa besh nye BS wat sale, akak pun suke perfume dia yg bau cm herbs tu .. suke2..

** sib baik mingu lepas akak demam teruk .. mingu ni 3 hari cuti , hope dpt terjah melaka ..

AieZa said...

70% tuh.. akak ko nih klu jadi members bodyshop mesti expired gituu je.. langsung xmembeli.. asyik beli jek smpai dh xtau ape nk beli.. kahhhhhh..

klu body shop aku soker lotion.. segala mak bapak lotion dia sume aku soke.. dr yg tgn smpai ke kaki.. africa spa utk kaki tu mmg sesuai utk aku.. hehehehehehe..

az rina a.k.a jaijina said...

kalau alya ngan jue perfume kahwen tak abis2, rina punye perfuma dari zaman bercinta tak abis lagik..nak kire2 dah expired patutnya tu, hehehehe..sayang nak pakai

E.L.I.Z.A said...

alaaa xtau pun BS ada sale...waaaaaaaaaaa rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


p/s: hye jue..br haini sempat terjah blog jue =)

Ryn said...

BS sgt best kalo time sales...memg kaw2...memg sesuai kalo nak shopping kalo sales up to 70%...aritu npk penoh gak BS kat The Curve...lalu je laa ater takde bajet...

aku suka lotion BS jugak...skrg dok tggu ananya (feveret dr dulu) & oceanus ni hbs dulu...lambat tol nak hbs...nak beli ha tlain plak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...