Kawan-Kawan Saya

Friday, May 21, 2010

Iman Zafran Punya Kerja...!!~

Macam-macam hal sekarang nie si budak kecik nie. Aduhh..!!~ letih aku.ade jer keje dia buat aku nak marah.. tengoklah.. apa suda jadi nie..

buku bacaanya di koyak dan di conteng2. feveret dia sekarang suka menconteng.

yg ini pun jadilah. mana ada pen, situlah dia conteng.

kat lantai umah, abis di contengnya diaa..

kat kalkulator aku pun di contengnya.. aduhh..!!~ nak kata aku letak merata2 pen idaklah.. aku siap simpan dlm pensil case.. dia pandai amik dan buka.. tau jer kat mana nak amik...

dan.. ini jer dpt di selamatkan..
tetapi...

buku ini selalu dia aim nak conteng. buku business maaa.. dah koyak dah kerna berebut ngn dia... huhuhuhu..!! aku ada bg buku lain. xmo la pulak dia.. buku aku nie juga dia nak.. 

erm... nasiblah setakat ini, dinding rumah aku masih selamat lg.. risaunyaaaa..
pagi nie, baru jer dia conteng tikarr..!! haahhahaha... sadis aku.. nasib tikar murah jerk..



7 comments:

Ryn said...

alahai...derang ni memg jue...kalo dpt pen memg suka menconteng...
ko belikan drawing pad ngn pencil kaler kat iman...nnt ckp kat dia nak conteng kat sini..(kat drawing pad tu la...)

aku buat cmtu...alhamdulillah ok sikit..even kdg2 tu terbabas jugak...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ryn >> itulah... dulu, nain besar iman nie xpandai nk menconteng.. tapi, budak nie.. cepat tul belajar conteng menconteng nieh... sakit jiwa tul lahh..

gud idea.. naperlah aku xterpikir.. buntu sat.. toce.. toce.. harus ku belikan nnt.. biar belajar sikit mana perlu di conteng...

nome said...

mmg dak kecik pantang nampak pen atau apa2 je yg mengeluarkan dakwat...mmg teruja sgt conteng sana sini...kecik2 dah ada bakat nak buat mural kan? ekeke....layankan jer jue

alyyani said...

kalkulator pun jadi mangsa? dinding tu mcm ada harpaan je tu. alya dulu masa kecik mmg hobi conteng dinding. sampai mak ayah tak larat nak larang dibia kan je. tu yg jd mcm ape je dinding umah lama masa kecik2 dulu. tah nia terjebak ke nanti ek. huhu..

ni mesti bagi buku utk dia conteng dia aim buku business jue tu gak kan?

az rina a.k.a jaijina said...

itulah, bebudak kecik ni pantang nmpk pen..kalau dibiar mesti dinding atau ape2 saje jadi mangsa..tataulah camne isya tu, slalu gak kasi pen sbb nak bagi die leka..tu time nak siap2 gi kejelah kan..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.nome >> kalo buat mural ala2 mcm eric lehla terimaaaa.. ini mural ntah papee.. oh tidak! nak tak nak mmg kena lynkn ajerk..

alyyani >> itulah pasal.. bile dia dh dapt idea nak conteng dinding, maka dgn rasminya dinding rumah ku akn hancussss..!!

aah.. jue bg buku lain xmo.. sebab dia tgk ari2 jue tulis dlm buku tue.. dia pun nk juga.

rina >> aslnya mmg ayh dia selalu bg pen kat dia.. setiap kali ayh dia balik keje, dia akn nmpk pen tersangkut kat poket baju.. itu yg dia start suka pada pen. pehtu.. ari2 tgk ibu ayhnya menulis.. mana tak mengikut..

nasz said...

hah, mmg mcm tu pon budak2 baru dpt pen. jaga2 jgn sampai conteng dinding dah la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...