Kawan-Kawan Saya

Thursday, May 13, 2010

Mother's Day @ KL Bird Park

 Selepas bersarapan di Kluang Station, terus menuju ke arah kereta sambil hatiku bertanya.. kemanakah destinasi selepas ini..?? Asben aku tu, no idea... hehe dia mmg, selalunya aku yg bg idea.. dia follow jerrr.. sekali sekala jer bg idea.. So, aku kata aku ikut jerrr.. hehe asben aku pun meluru jer kereta tak tahu arah tuju.. tup2 aku tau sampai kat KL daaa.. huhu.. dan aku tgk cuaca pun baik.. tak panas.. renyai jer.. then, ujan pun nak berhenti.. tetiba ideaku timbull.. Jom kita ke KL Bird Park... Asben aku tak pernah sampai.. aku lak, masa zaman sekolah jer pergi... so, setlah ke KL Bird..

Sampai kl bird, ujan dah berhenti.. cuaca mendung dan nampak gaya tak hujan kotttt.... boleh la jln2.. Asben aku pun belilah tiket.. mahalnyaaaaaaaa..!!~ RM20 seorang.. dulu pergi tak sampai pun RM10. Nak tak nak beli juga laaa... minuman dlm tue pun mhl. Air mineral botol kecik RM4, Air kelapa RM9. Mahalkan??

Iman laksss.. sgt bagus staminanyaaa.. sepanjang di sana, berjalan jer kerjanya.. tak berdukung langsung. Aku pulak yg letih sampai berapa kali duduk. turun naik bukit, tangga.. tetap maintain.. sampai ada yg tegur diaaa.. xpenat ker diaa? u tak bawa kereta sorong? hehe.. tak.. sebab dia mmg suka berjalan.. duduk rumah pun mcm tu.. mana reti duduk dia.. ater dpt kaki lmbt kan? ginilah jdnya.... last sekali sebelum nak balik baru dia minta susu.. pas minumsusu, up balik sambung jln... aduuhhh..!!~ aku yg letih... huhuhu..!~

Jom layan gambar kitorg dulu yeaaaa...

di depan TAMAN BURUNG KUALA LUMPUR

Iman ajk main cak-cak kat tong sampah

 like father like son laaa..

posing sat..

xtakut burung pun.. semua burung di kejarnyaaa.. 

di depan hornbill gift shop

like mother like son la pulak..

kelakar la pulak gambar nie.. sorang pandang ke sana, sorang pndang ke sini

iman ajk aku main kejar2 dgn dia pulak.. hehe.. letihnya mengejar diaaa..

penat.. suruh dia duduk sat..

sambung jln.. laju woo dia berjalan sambil berlari..

ada kwsn ikan.. bagi ikan mkn.

last sekali.. gambar sebelum balik..

aku dan iman..

besttt.. jln2 kat KL Bird.. sebab iman suka.. aku pun sukalah.. hehe.. dan cuaca pun sgt besttt.. sejuk gitu... kurang sikit peluh.. sebaik kitorg naik keta, ujan pun turun.. Alhamdulillah...

6 comments:

fazilzura said...

WAHHH syok nye g bird park .. akak pun dh lamo x g jue..
mak aiii dh naik smp rm20 ke .. mmg hampeh .. patut nye org msia murh2 udah le.. nak cekik pun , carik le visitor dr oversea..

nome said...

mahalnyer tiket taman burung tuh? dulu x sampai 10 hengget kan? sonok tgk iman laju berjalan...sampai jue pun mengah nak kejar....sonok gak terjah sana...gud idea nih!

fazdarazat said...

ihihih..next time,kita gathering kat tasik perdana laks...ngeee!~

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fazilzura >> itulaaahh... nak wat camno.... byrkan juga.. dah nak bw anak isterikan.. janji kita pun sonok..

kak nome >> betul2.. dulu murah jer kan..? la nie semua mhl...

fadrazat >> aah.. leh gak... budak2 pun mesti suka.. jln2 tmn rama2 ker, tmn rusa, tmn orkid, bunga raya.. mcm2 ada kat sana..

alyyani said...

semua gmbr ceri2 belaka. best nye iman, tp nmpk ibu iman lg excited nih. heheh..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> yg dirai perlu lebih ceriaaa.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...