Kawan-Kawan Saya

Tuesday, May 04, 2010

Roti Terbang..!!~

ROTI TERBANG...??
Apa itu roti terbang? korang pernah dengar tak apa itu roti terbang. Roti terbang nie ada kat Melaka. Sejak turun temurun aku and family suka mkn roti terbang nie. Kalo balik melaka, mst akn ke sini untuk mkn roti terbang serta asam pedas melaka antara yg glemer kat negeri Melaka nie.

Gerai pakcik nie, kira glemer la juga.. sebab penah masuk tv beberapa kali dengan roti terbang dan asam pedasnya.. Kalo org kata, mkn asam pedas melaka mana sedap? kat sinilah.. org akn kata kat belakang straits meridian hotel. tempat sempoi dan santai.. mmg best.. mcm2 ada.. chicken chop murah pun kat sini juga..

Berbalik pada kisah roti terbang.. naper di panggil roti terbang? sebab yg menebarkan roti itu, boleh tebar roti tue sambil terbang.. bkn org yg terbang.. tapi roti yg terbang..!! memang menakjubkan.. dan rotinya pun best..!!~ i likeeee... Nanti sesiapa gi melaka, leh la singgah mkn kat sini.. Senang jer.. lokasinya di belakang straits meridian hotel...

ada tulis roti terbang

sementara menunggu mknn sampai.. aah la. tak teringat nak snap penebar roti tue..

roti terbangku..

asam pedas best..!!~


8 comments:

LeaKhalid said...

waaa...shiok nye asa pedas melaka..tp lea lom pernah try mkn asam pedas melaka yg ori...huhuh..kena try ni...(^^,)

Ryn said...

1st time dgr roti terbang...heheheh..igtkan terbang mcm mn laa td..hahahaha...

asam pedas npk mcm sedap...pari eh?

fazilzura said...

kat mano kedai roti terbang ni jue?
jom nnt bile2 kite terjah melaka .. akak mmg suke jalan2 ke sanun.. heheh cz mood pak ajil ku bkn di kl sudah ... kalau cuti2 sure g seremban -melaka..

adeh tingat asam pedas.. waaa, mana nak cari ni ..

* jue, lain mcm je entry komen jue tu ..

Noor said...

sedapnyeeeeerrrrrr......nnt leh cuba..try...test....

nome said...

cedapnyer...terliur la pulak...

AieZa said...

jue.. nape komentar ko nih byk tulisan eh.. pening2 aku laa..

eh kat straits meridian?? area mane eh?? bkn blkg meridian tu dh pejabat pos ke?? or area rumah2 kedai kat situ? xleh nk imagine la blkg tu blkg mana.. hehehe..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

lea >> best.. meh la try..

ryn >> aah.. ada kat melaka..roti biasa jer.. tapi gaya jer lebih.. hehe.. ikn pari asm pedas..

kak zura >> kat kedai malinja blkg strais meridian hotel..
p/s : jue pun pening comment nie.. terlebih bijak.. aperntah tersalah edit html.. hehe

kak nor >> moh kita ke melaka.!!~

nome >> sedap dan lazat.. hehe

aieza >> xtau la kak.. pening sikit kot.. xper akk klik pada post a comment jerr..

blkg strais meridian.. warung biasa jer.. bkn yg apple tue... blkg lagi..

alyyani said...

roti terbang ni cicah dgn asam pedas ke? rasa roti tu mcm roti canai ke? menarik2. nanti dtg melaka bole jalan jalan cari makan kt sini..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...