Kawan-Kawan Saya

Tuesday, May 18, 2010

Masjid Besi, Putrajaya

Selepas jalan2 kat area Putrajaya tue, dah masuk waktu maghrib.. Jadi, kitorg bergegas ke masjid pulak. Destinasi ke masjid besi yang plg dekat. 1st time sampai.. hehe even belakang opis aku jer.. teruja sat sebab masid nie besar dan cantek serta keseluruhannya dibuat dari besi...

Sampai jer, iman seperti biasa. panjang langkahnya. berlari sana sinun. budak2 kan suka tempat luas.. seronok lah dia.Sementara ayhnya solat, aku jglah dia. Sambil berjalan dia mencari ayahnya. sekali salah orang daaa.. dari jauh dia menjerit. "ayahh.. ayahh..!!" iman... iman.. aritu kat melaka mat bangla ko panggil ayah.. ini pula.. salah juga.. nasib org melayu muda.. hikhikhikhik.!!~

berlari sana-sini.. sonok benar dia.

lelaki yg berbaju kuning tue lah di panngilnya ayh.. hehe..



luas dan terbuka tmpt solatnya..

itu untuk tempat solat wanita

kubahnya

di depan pintunya.. belah atas tmpat solat nie..

ada air pancut. boleh relax2 kat sini

dah.. jom balik.. gie cari tempat mkn pulak..

pastu, kitorg lalu jom heboh.. tapikan tengok mcm lenggang jer. xderla jem atau sesak. jln pun ok. takde tutup2 jalan. suasana mcm biasa  jer. tapi, hati takde teringin nak singgah pun. terus jln mencari tempat mkn. destinasi tmpt mkn kami ialah "COFFE VLLAGE". Best.. tmpt mkn yg santai dan relax...


3 comments:

nome said...

canteknyer masjid besi tuh..kagum..kagum..

alyyani said...

busy nye dak iman lari sana sini. sampai tersilap ayah ek. heheh.. tak pnh lg smpi kat sini. apatah lg sampai, tgk secara live pun belum. hehhe..

Ryn said...

aku tk pernah sampai lg kat sana...jenjalan putrajya pn nan ado lg...cantek masjid tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...