Kawan-Kawan Saya

Monday, February 02, 2009

::: Kami Ke SepanG Pula :::

Semalam Ahad, kami gerak balik dari kg... so, sebelum sampai KL, kami singgah dahulu ke Sepang... ada apa di Sepang yea..?? Kami melawat rumah yang kami beli di sana... Bandar Baru Salak Tinggi... Nampaknya rumahnya da siap 100%.. cuma tunggu CF dan pemasangan api dan air sahaja lagi... Bak kata developer, insyallah sebelum bulan 6 kami da boleh menduduki rumah ini... hopefully gitu la yea...

Jom jalan2 tgk rumah itu...


Inilah lorong rumah kami tue... depan rumah kami takder rumah lain.. ada tanah kosong.. itu yang kami suka.. luas pemandangan didepan nya.. tak caya..?? jap lagi korang tgk ekkk...


Yang inilah rumah kami.. jenis Semi-D setingkat.. keluasan 35 x 75 Type B.. ada lagi satu tue Type A... tp, aku tak minat designyer...


Tiang letrik sudah dipasang da.....

Yang tue rumah TNB... betul2 depan lorong nak masuk rumah aku... senang la kasi petanda sesapa nak dtg umah nnt... so, taklama lagi letrik akan masuk la...


Yang nie sistem kumbahan Syabas pun sudah dipacak..


Tp, yang nie belum lagi....


Okla.... jom layana pemandangan dari hadapan rumah kami...... Actually, rumah kami nak dikatakan atas bukit tak la... cuma dia terletak tinggi sikit dari jalan raya kat bawah tue... kalo petang2.., berangin ajer tempat nie...


Yang nie pemandangan dari hadapan rumah... Nampak di bawah tue rumah2 dan taman2 yang lain...

yang di atas bukit tue adalah tangki air.... korang tengok betul2 kat sebelah tangki air tue adalah sekolah.. SK KLIA....

Ha... yang nie laks sekolah Men salak.. betul2 dekat depan umah kami...


Okla... nak balik rumah da nie...

itulah lorong rumah kami....

Dan nie sekolahnya...

ha.... Inilah rumah jenis Type A tue... yang tak bestnya umah nie..., dia takder pintu kat depan.. cuma ada sliding door kat tepi rumah ajer... Yang rumah kami tue.., Pintu ada, sliding door kat tepi pun ada gaks....

Yang nie pula, Rumah Semi-D 2tingkat... aku tak tau harganya baper.. baru buat..


Iman Pulakssss....

Iman... iman... inilah iman... kalo naik kereta ajer mst tido... nyenyak sungguh dia.. gerak dari melaka sampai ke sepang tak bangun2... kalo duk umah.. tak tido dia waktu siang.. kalo tido pun 1/2 jam ajer....



1 comment:

ai said...

wahhhhhhhhhhh...
selesanya!!! huhuhu..bila la rezeki aku nk beli umah teres ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...