Kawan-Kawan Saya

Monday, February 16, 2009

::: Very SurPrisinG!!!~~ ::::

Sunnguh surpire la.. apa yang surprise yea..??

Semalam aku tidak sihat... jadi pie klinik. Pi Klinik Warda kat Kg Pandan ajer.. Sampai kat sana aku berjumpa dengan Doc Warda... aku dan asben pun masuk kebilik bila nama di panggil... Antara perbualan kami :

Dr : Pn. Juliyana demam? selain demam ada batuk, selsema?
aku : Ya doc. Saya ada batuk2 sampai rasa nak termuntah. selsema tak.

Ok.. doc pun check la suhu aku dan check telinga dan tekak...

cont...

Dr : (dr. tgk rekod dlm kad) OOooo.. awak pregnant yea.. baper minggu da?
aku : lebih kurang 8 week.

Dr : awak nak scan ker..?
aku : Doc, kalo 8week scan dah nampak ker..??

Dr : oo.. nampak dah...
aku : boleh la doc..

dr. Warda pun scan perut aku...

Dr : eh!! awak bukan 8week la... baru 5week nie... baru lagi..
aku : yeke dr..? sebab last peod saya pada 22/12 thn lepas...

Dr : mungkin peod awak tak betul tue.. scan nie tak leh tipu.... takpe, next month awak dtg balik.. kita tengok perkembangannya mcmaner... ok..??
aku : (aku dlm keadaan terpinga-pinga terus jawab) Ok la doc.

Dr : erm.., so, due awak pada 19/10/2009 la... ok.., nnt dtg jumpe saya balik yea..
aku : Ok...

aku dan asben aku pun keluar bilik dalam keadaan tertanya2 lagi... betul ker nie.. mcm tak caya ajer.. jauh sangat bezanya la.. 3week bezanya...



So... inilah gambar scan nyer... tgk pada scan tersebut tercatit 5week.. dan due nyer pada
19 Oktober 2009....

camner agaknya ekk..?? pernah ke berlaku macam nie...? terkezut gaks nie...


4 comments:

KasiH said...

mungkin betol jugak tu jue...sebab conceive date tak tau biler kan...cuma based on last menstrual period je...so, janji semua selamat n sehat...alhamdulillah...

nasz said...

biasa la tu jue... akak lg jauh beza tau, 6weeks. ha, sape nak jawab tu???

aTan and JuLies @ aYu said...

ryn... itu ler.. sangkaan ku meleset sama sekali... ken confirmkan ngn doc baru dapat kepastian..

kak nasz...
rasa lega ckt bila dapat tau kak nas pun gitu gaks.. lagi lama 6week.. so, akak ikut due mana..?? due doc bagi ker..?

AieZa said...

jue.. akak pun klu ikut period due date 05/09/2009.. tp doc suh ikut scan 23/09/2009 dgn alasan period ku tidak btul..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...