Kawan-Kawan Saya

Monday, February 23, 2009

::: Makanan Pertama Iman Zafran :::

Pada mulanya aku teramat la susah hati sebab iman tak nak makan. Sekarang umur nya sudah pun 6 bulan lebih dan sepatutnya sudah pun rancak makan. Bermcam2 jenis makanan aku cuba bagi kepada dia. tp, kesemuanya dia tolak.. Aku buatkan mashed potato tp ditolaknya.. aku bagi nestum pun sama. aku masukkan nestum dalam susu pun tak mau juga... then, orang kata untuk mula2 perkenalkan makanan pada bayi cuba buat puri buah-buahan... aku pun try la buat puri pisang dan bagi kepadanya... Alih2 sama juga.. ditolak2 nya... Tak mau juga... Last2 aku biarkan la dulu.. mungkin iman belum sedia nak makan lagi... Tp, aku risau juga takut nnt lama2 dia taknak makan. Hanya bergantung pada susu.... takpe la.. aku hold dulu...

Cerita pasal semalam..., semalam petang asben aku ajak keluar pie Jusco Setiawangsa... Pergi lagi Jusco ni. Last week kan dah pegi..? Erm... asben aku ajak.. dia kata nak beli kereta control. last week dah survey da... aku pun ikut saja la... Then, sampai sana asben aku ajak makan. dia tanya nak makan mana? aku kata tak kisah.. alih2 dia ajak makan Kenny lak... My feveret tue.. terkezut gaks naper ajak makan Kenny.. kalo tak sebelum nie susah sikit.. sebab dia kontrol kesihatan aku.. hehehehehe... Rupanya claim perpindahan nya sudah dapat. so, dia nak belanja makan la...

Jeng!!! Jeng!!! apa sudah terjadi dekat Kenny Rogers ekk.....????



Iman di pangku ayahnya... sambil tgh tunggu makanan sampai...

Makanan sudah sampai.. sampai ajer makanan sampai, iman terus berdiri melonjak2 sambil pandang makanan yng sedap ini...

Yang ini untuk aku... aku lapar, so aku amik nasi la...


JENG...!!! JENG...!!! JENG...!!!!

..................................

.....................

........


disebabkan iman pandang semcam ajer pada makanan itu, aku pun try la menyuapnya mashed potato yg ada dlm pinggan aku....

uiksss..!!! dengn sepantasnya iman hulurkan mulutnya nak makan.. terkezut aku... nak rupanya....

tengok.. makan lagi...

dan lagi..... sedap agaknya....

Bertuahnya iman... Ini rupanya makanan yang dicarinya.. hahahaha...!!~~ itu la bak kata asben aku.. bukan sahaja like father like son.. ini like mother like son.. hehehe... itula masa aku duk ngandungkan iman, inilah makanan feveret aku.... sampai iman pun terikut sekali. Memandangkan dia seronok dapat makan nie..., untuk 1st time aku bagi ajer la dia makan sampai puas... lepas nie tak boleh la sayang ekk.. tak elok untuk baby.. nnt kat umah ibu buat spesel untuk iman... :-) So, dengan rasminya makanan pertama Iman Zafran adalah mashed potato dari Kenny Rogers... So, kepada ibu2 yang mengandung..., perhatikan makanan kegemaran korang masa preggy nie.. dan kemungkinan makanan itu lah akan menjadi kegemaran anak mu.. Macamaku dulu la gaks.. masa mak aku ngandngkan aku, mak aku suka makan buah mata kucing.. so, sampai aku sekarang suka makan buah mata kucing nie... hehehehe.. :-)



Tadaaaaaa.....!!!~~

Lepas makan iman terus tido dengan nyenyaknyer.. dah kenyang sgt agaknya... so, giliran aku pulak nak makan... :-)


4 comments:

Tinie said...

hahahaha
samalah macam Fatin..bagi makanan apa pun dia tolak..tetiba jer hari tu aku makan kfc dia melompat nk makan potato tu..kalau lambat suap jer dia jerit..wakakakaka macam sama jer anak kita yer...huhu

nasz said...
This comment has been removed by the author.
nasz said...

dlm byk2 mknan sedap yg ibu buat, mknan kat kenny yg diidamkan?? hahaha, kecik2 dah demand ye iman?? ok la tu jue, nak jugak dia mkn...

aTan and JuLies @ aYu said...

hahaha tinie.. anak kita speses yg samo la tueee....

aah... demand masa kecik nie tak per la.... jgn beso nnt demand yg bukan2 udah ler.... :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...