Kawan-Kawan Saya

Thursday, January 07, 2010

Nak tanya laaaa

Salam Semua...

cuba tengok nie..

:
:
:
:
:


Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers


Ini bermakna aku akan berangkat ke Kota Kinabalu next week. Tinggal 1 minggu sahaja lagi aku akan ke sana bersama kawan opis. Rasa excited la pula. sebab tak pernah ke Borneo lagi.
Jadi aku nak tanya la pada kawan2 yang duduk sana atau pernah ke sana.

"Dimanakah tempat-tempat yang WAJIB aku kunjungi?"


cheklist yang wajib:
  • tiket flight [DONE]
  • book hotel [DONE]
  • kereta sewa & pemandu [DONE]


** teringin nak bawa balik ikan besar-besar dari sana. Tapi, org kata kalo naik airasia tak boleh bawa balik. iyer ke ekkk..??




PhotobucketPhotobucket

10 comments:

mamashasha said...

Jue,memandangkn akak selalu ke borneo blh la aku suggestkn beberapa tempat utk dikunjungi
Selain dr ke gunung kk pastikn jue singgah di ranau.kawasan tu kaki gunung..hot spring pun ada.selain
Dr tu kalau shopping souvenir philipine market lah tempatnye.berhampiran dgn philipines mkt ada souk kot lupa dah nama tempatnye
Kat sini org beli ikan or udang frozen. Tp air asia strict sikit
Kalau bwk bende frozen ni.kat sebelah market frozen ade
Jual2 stg kering.ikan bilis dsbgnye. Nk makan seafood best dekat dgn port
Sepanggar lupa pulak nama kedainye tp jauh sikit la kalau nk kesana. Jue
Drive sendiri ke nanti?lagi satu jue ke kk saje or tempat lain mcm tawau ke sandakan ke?

LeaKhalid said...

waa..bestnye...

jue pegi sowang ker bwk cik asben n iman?

BabyAndKids said...

mamashasha >> wah..!! banyak info nie.. aah memang rancang nak ke kundasang and yg sama waktu dengannya.. area2 sana kan..?? banyak leh tanya akak nie kan.. xper.. nnt kita chit chat ekk..

lea >> kedua-dua hero tue pasti kena ikut.. hehehe.. percutian keluarga bersama dengan kawan-kawan gaks.. :-)

fazilzura said...

WAHHH bed , bnyk nye info ko ...

** jue nak ikut.. heheh

** harp2 leh pesan MEGNET PETI AIS tuk akak yek jue(kalau terbeli le)

alyyani said...

TAK PENAH SAMPAI KK LAGI. TAPI TEMPAT YG WAJIB PEGI YG BIASA ORG SEBUT KARAMBUNAI. SCENERY YG SANGAT CANTIK. BEST NYE, RASA MCM BARU JE KORANG GI LANGKAWI, NI NAK GI HOLIDAY LG. BEST NYE..

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

kak zura >> itulah.. leh tanya kat org yang pernah pie.. senang sikit kan..

** insyallah.. boleh.. :-)

alyyani >> samala.. jue pun 1st time nak ke borneo.. tak pernah sampai ke sana lagi.. tapi, sabah tue kan besar gaks.. next time leh pie kat tempat lain laks pasnie..

nome said...

conoknyer dpt gi bercoti2 ke sane...happy holiday to jue sefamily...

[I][T][A] said...

besttt nya dapat pergi bercuti...

mamashasha said...

ye jue...kundasang tu lah tempat kat ranau tu...ala valley gitew mcm kat cameron...tempat beli brg frozen tu sekma rasenye suka ati je sebut souk...ke dua2 nama salah tapi halal jelah yg pasti lokasinye dekat philipine market ye....jue smlm akak tny member akak yg selalu naik air asia...blh bwk frozen tp hand luggage ye tp kene check in 2 hrs b4...sebabnye kalau packaging tak ok diorg akan mintak kite repack tp akak advise mcm ni masa jue soh org pack tu jue bgtau jue naik air asia so that diorang blh packing elok & tebal sikit....

iena hamdi said...

akak mmg biasa ulang alik sana.. kalau dah sampai KK make sure jalan2 ke kundasang.. dai ni ala2 cameran highland la.. cuma CH more meriah.. or mandi kat kolam air panas...

pasal nak beli ikan tu biasa nyer beli yg frozen pekedai tu mmg akan siap2kan box.. so masa check in mmg kena letak kat bawah la.. tak buleh bawa naik atas...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...