Kawan-Kawan Saya

Tuesday, January 19, 2010

@ Pekan Nabalu

Hari pertama dan tempat pertama yang kami pergi adalah Pekan Nabalu. Actually, ia jalan nak ke Kundasang. jadi, driver kami telah singgah dahulu di Pekan Nabalu. DI sana ada banyak jualan soveniur untukdibeli. Di samping ada PORT untuk menangkap gambar berlatangbelakangkan Gunung Kinabalu. View yang sangat cantek dari situ. tapi, apakan daya. kami tak dapat nak melihat gunung tersebut kerana di selaputi dengan kabus yang tebal. Hanya dapat merasai kabus yang kesejukan sahaja.

Perjalanan dari K.Kinabalu ke sana mengambil masa lebih kurang 1jam setengah. sepanjang perjalanan, hari hujan dan terdapat beberapa tanah runtuh semasa dalam perjalanan. journey yang sangat best even hujan turun....

jom layan gambar jer la ekk...




itulah kabus yang tebal..

sejuk sangat kat sana..

belakang itulah ada gunung kinabalu.. tapi, tak nampak kan..? nampak kabus jer..


kat dalam nie banyak jual bermacam2 cenderamata. Jika singgah boleh beli kat sini sebab kat sini lagi murah dari pasar filipino.


aku , Kak Nor dan Sal

yang menarik di sana.

key chain dan fridge magnet

sekumpulan dari kami.


p/s : tak larat nak letak banyak2.. nnt aku upload kat FB jer la ekk..

8 comments:

Mama_Aqish said...

ape yang dibeli...wah bukan main sonot lagi so comel tu ek...senyum je dia

nome said...

wah seronoknyer...sejuk tol kat sane ek...ala2 obersea plak...

mamashasha said...

nampak tak puncak kinabalu?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mama aqish >> heheh.. xbeli pape sangat.. beli apa yang perlu jeee..
budak kecik nie memang sonok.. janji sejuk...

nome >> aah.. ala2 oberseaaa.. tapi over the sea jer.. hehe

mamashasha >> tak nampak pun.. :-( kabus tebal sangat..

alyyani said...

dalam rombogan ni, jue je ke yg bawak anak? best gak la. bole sama2 dukung iman. hehe.. wah, 1st day pun mesti da banyak borong kan sebab pegi sini. tebal la kabus ye mmg tak nampak gunung kinabalu..

suhida said...

syoknye gi sabah.best best...

Ryn said...

kagom aku ngn kabus dibelakang itu...pasti sejuk tuh..

wawa_addien said...

best nyer tgk kabus tu..sure sejuk giler smpai ke tulang2 skali

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...