Kawan-Kawan Saya

Friday, January 08, 2010

Pasar Malam..

Malam tadi ke pasar malam yang berdekatan dengan rumah aku.
Biasanya aku pergi time balik keje wak tu petang. sebab nak beli ikan fresh untuk di masak. kalo waktu petang, aku tengok tak ramai org., Penjualnya pun tak banyak. So, aku assume nie pasar mati kot.. macam takder org jer.. Berbeza kat kawasan umah mak aku kat ampang tue. petang cam gini lah ramai org. sampai nak park depan umah pun tak boleh...
memang dah label sebagai pasar malam tak best la masa tue.. tapi, aku suka ie juga pasar tue sebab ikannya memang FRESH sangat.. sedap bila dapat masak terus.

Tetapi...

malam tadi aku try ke pasar tersebut. Memang terkejutlah aku.. bukan pasara mati lah.. memang hidup pasar nie.. ramainya org.. nak parking pun susah gaks.. sangkaan aku meleset rupanya..

tapi, tak bestnya pasar nie sebab harganya mahal sikit lah.. xtau la org kata mungkin sebab penduduk kat situ ramai yang keje kat KLIA.. sebab tue mahal sikit. Aritu aku beli takla banyak tapi abis sampai RM70. inipun beli untuk masakan malam jer.. tapi, ikan2 yang di jual memang segar..

inilah susasana pasar dari jauh.

dan..
dikesempatan itu, sempatlah beli durian..
sebab rasa nak makan durian..
ada sebuah lori bertenggek kat luar sedang menjual banyak durian..
2 longgok RM15. murah la juga..
tapi, dah di katakan murah mesti ada campur yang tak elok kan..??

2bungkusan plastik = 8biji durian

yang telah di kopek


memang sedap durian ini..

inilah dia durian yang tak elok tue..


** ingat balik nie nak buat pengat durian lah yang selebihnya tue... hehe..


PhotobucketPhotobucket

4 comments:

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHH DOYAN sedap nye..

now akak x leh makan le.. cuaca mlm panas jgk huhuhuhu

alyyani said...

tu la, takleh underestimate pasar kat umah jue tu ek. heheh...

durian tak makan, kalau jue buat cekodok baru alya makan :)

Ryn said...

sedapnya derian...once upon a time aku peminat derian jugak...but now suka jugak laa but kurang sikit....

berbaloi2 RM15 dpt 8biji...

mamashasha said...

adoiiii sedapnye durian tu......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...