Kawan-Kawan Saya

Friday, January 22, 2010

@ Pasar Filipino


Pagi Ahad kami ke pasar Filipino, Sunday Market (Gaya Market) dan Pasar basah.
pagi sampai ke tghari kami di ketiga-tiga pasar ini sahaja, Masa untuk memborong dan membeli belah.. Macam boleh beli. Lagi2 mutiara dan kristal. macam aku nie, kurang minat sangat dengan kristal dan mutiara.. Jadi, kuranglah memborong benda alah nie semua. Apa yang aku banyak borong adalah di Pasar ikan masin jer.. nak kata banyak tak lah juga.. Cukuplah aku nak bagi untuk family aku dan keluarga aku jerrr....

So, kalau kawan2 dtg Kota Kinabalu.., memang wajib korang datang ke tiga2 pasar ibi. Banyak benda yang boleh di beli untuk di bawa pulang ke semenanjung..

Jom layan gambar lagi...

@ Pasar Filipino

pasar filipino @ pasar kraftangan

geng-geng wanita berposing sebelum shopping..

di depan pasar filipino nie ada tukang jahit..

apalah yang dibincangkan oleh kami ekk..??

aku sedang sibuk membeli baju. Yang si kecik pulaa..?? tolong caikan baju ker tuee..??

@ Pasar Ikan Masin

Bersedia untuk serbu itu ikan2..

beratur nampak.. hehe

Didalam pasar inilah yang paling lama kami mengambil masa untuk membeli belah..
sebab kat sini kena tawar menawar sehabis-habisan.. Baru di anggap dapat dengan harga murah. Kalau korang nak pergi sini, pastikan korang tawar lebih dari 1/2 harga yang di tulis pada barang tersebut. Contohnya : ikan bilis dia tulis RM65.00, tawar sampai RM30.00.. Mesti dapat punya.. hehehe

kaum lelaki yang dah mula kebosanan..??

Iman macam dah busan jer nunggu.. hehe
cian diaaa...


@ Pasar Basah

bergambar sekejap

tempat ikan baru naik..

itu pasar basah yang ada jual ikan basah dan ikan frozen


@ sunday Market or Gaya Market

Jika korang pergi KK pada hari minggu, jangan lupa ke Sunday market. Kerana di sunday market lagi murah dari pasar filipino. Boleh tawar lagi banyak dari pasar filipino...
Macam-macam ada kat pasar nie..

sedang memilih-milih ker?

Cuci-cuci mata...

posing di depan pasar

dan.. ini hasil rompakan... hehehe..


8 comments:

Ryn said...

mcm2 ada...cute ler gambo yg iman kat belakang tu..tgh dok gedek mende laa tuh....

menarik tempat2 yg korang pegi ni tau...rasa cam nak pi sabah plak..hehehehe..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

rindunya kampung ku :)

mamashasha said...

sakan memborong tu jue...

alyyani said...

model pasar filipino ye. mmg kat situ dia panggil pasar je ek. kalau kat sini, pasar tu kan refer to pasar malam je. tp kat sana macam2 ade ye. stroller iman pun dah dijadikan troli ye. heheh..

suhida said...

jue,nmpk mcm sejuk je kat KK ek.syokler jalan2 cuaca tak panas eh...syok tul tgk korang shopping ye.

fazilzura said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh besh nye dpt soping kat sanun..

lawa2 betui pearl sana yek

zailamohamad said...

sakan memborong ya;)

wawa_addien said...

shopping sakan nmpk...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...