Kawan-Kawan Saya

Tuesday, January 05, 2010

IE VS Firefox



Saja jer nak tanya.. u all semua oengguna Internet Explorer (IE) or firefox?
kebetulan baru-baru ini, aku ada buat perubahan pada blogshop aku. Konon-konon nak buat ANJAKAN PARADIGMA la nie. Sebab aku dah bosan dengan templates lama tue.


Then, sejak aku tukar templates tersebut, aku view OK dan takder masalah. tetapi, semalam ada 2-3 org member aku view ada masalah.. dorang semua tanya kenapa blog jadi macam bertindih. Aku naik kehairanan sebab aku view OK jer... Fening juga satu hari semalam sebab dorang kata macam tue.. aku godek macam-macam lah. semua tak menjadi juga.

Akhirnya..

aku dapat tau apa puncanya. Setelah bertanyakan kepada Cikgu IT aku.. Rupanya sebab plugins yang digunakan. Adakah dia menggunakan Firefox atau IE..? Kalo pakai IE memang problem. (ooo.. aku pengguna Firefox rupanya...) Macam-macam problem ada. Loading pun lambat. nak download pun lambat. page berpinar2 dan macam-macam. baru kutahu semuanya.. sebab aku mmg dari dulu pakai firefox. xtau la pulak masalah nie..

the, aku pun try buka pakai IE.. memang lambat laaa.. betul kata cikgu IT aku nie..dan page babyandkids aku memang bertindih.

So, kepada kawan-kawan yang masih menggunkan IE, jom beralih arah kepada Firefox. belum cuba belum tau kan..?

nie aku bagi link untuk download...
Sila klik

DISINI



PhotobucketPhotobucket

5 comments:

mamashasha said...

Akak dah lama guna firefox..jom pakat tukar ramai2.hehe

NurShahFamily said...

mmg ade yg brth guna firefox lebih sesuai tuk blogger ... tapi nur masih guna ie huhuhuhu ..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mamashasha >> itulah.. baru tau beza firefox dan ie nie.. skang nie pun ramai dah beralih pada firefox daa.. memang pantas dan laju sekali... cepat2.. jom POTONG ie.. hehe

nur >> nur try la firefox.. cuba rasa perbezaannya...

wawa_addien said...

kak wawa pun da lame guna firefox. senang n cpt..

fazilzura said...

ye betui jue..
akak tgk web niaga jue bertindih poning nak baca psl opis gune IE..
kat umh gune Firefox .. sure no problem..

** laling cmner le nak potong IE tu .. kahh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...