Kawan-Kawan Saya

Monday, January 11, 2010

Bersiar-siar di Taman

Hujung minggu nie mamang lebih kepada santai sahaja. Nak shopping atau jalan-jalan shopping rasa tak best pula. sebab budget belum ada. Lagi-lagi this week nak bercuti. Jadi, kita santai-santai sempoi aje.

Sabtu lepas ingatkan nak ke Titiwangsa. tapi, asben kata jauh sangat. Lagipun asyik pergi sana je. Jadi, atas candangannya kami ke Taman Tasik Ampang Hilir jer. Yang memang tak jauh dari umah mak aku nie. Bila nak keluar jer, aku tgk cuaca dah mendung. macam nak hujan aje. Sampai kat tasik pun macam tue. Aku rasa tak lama lagi hujan la nie.

Siap-siap bawa payung takut hujan nnt. Memang betul hujan lepas tue. Sempatlah juga bawa iman jalan-jalan. Nasib hujan gerimis jer. Tak lebat sangat. Walaupun tak sempat nak round satu pusingan, kami jalan-jalan di situ 1/2 jam la juga. Takpe, nnt dtg lagi bawa iman jalan-jalan kat situ.

bertatih jalan

pandang ke arah tasik yang dulunya adalah LOMBONG..

termenung jauh nampak..

Iman berlatih berjalan

sekarang tempat nie dah cantek dah. Dulu hanyalah bekas lombong yang banyak org bunuh diri di sini. MPAJ dah menaikkan taraf mejadikkan tasik yang bernama
"TAMAN TASIK AMPANG HILIR".



PhotobucketPhotobucket

4 comments:

alyyani said...

suka tgk iman kat 1st pic tuh. besar dah dia..

tu la, smlm da semangat nak swimming dgn nia tp dapat kejap je. ujan pun turun..

fazilzura said...

Iman dh big boy lerrr.. leps ni kasi mama slim skit, berlari laju2 tau ..

** sedap nye tgk ikan bakor tu .. huhuhuhu

mamashasha said...

aku pun suke pics iman yg 1st tuh...dah beso dia...

suhida said...

err.ye ke tmpt tu ramai org bunuh diri?err..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...