Kawan-Kawan Saya

Wednesday, January 13, 2010

ada serupa kerrrr..??

Nak post semalam tapi takleh upload picture laks..
so, tangguh hari nie lah...

ini gara2 kesinambungan pasal PERM HAIR semalam la nie..
nak cerita pasal iman nie. Kalo korang tgk sekali pandang, korang confuse tak tengok iman..? Buka ape, sebab kalo aku pergi kemana2, mesti org kata baby GIRL. ataupun org akan tanya macam nie :

"Girl or boy?"
"Girl yeaa..?"
"anak ko girl kan"

sampai baru-baru nie pun, org sebelah rumah kata :

"anak ko pompuan kan?"

p/s : ryn, photoG smileykidz pun kata ingat girl tadi. dan tukang bg adiah kat budak tu pun tanya.. boy or girl?

hehehe.. penat aku nak menjawab yang anak aku adalah BOY. takpe, dah biasa lagi pun..

sebab apa ramai yang confuse ekk..?? adakah muka iman macam gegirl atau sebab rambutnya..? dan tak kurang juga yg bertanya pasal rambut dia..

:camner rambut iman boleh curl? sebab mak ayah rambut lurus..
erm.. aku pun tak tau nak jawab camno.. ntah la.. ikut sapa ntah....

adakah sebab kenan..???
boleh tak aku cakap macam tueee..??

Actually, masa aku pregnant, aku memang kalo boleh nak baby G la
tapi, kalo dapat baby Boy pun aku tak kisah. takder la mengharap babyG sangat. dan aku pun nak anak aku rambutnya ala2 curly.. mesti comel kan..

jadi, semasa aku mula pregnant, aku adalah tepek gambo seorang babyG kat meja aku. So, sampai ke sudahla gambar budak itu melekat di meja aku nie. Even, aku dah tau anak aku baby boy aku tak cabut pun gambar baby nie. aku biarkan jer.. sebab aku suka tgk gambarnya yang comel itu.

kalo korang tengok gambar budak ini, ada ker iras dengan iman..?

gambar ini masih melekat di meja aku sampai sekarang ini.



dan ini muka iman pula.....

adakah serupa..?
adakah nampak macam baby Girl..???


15 comments:

Ryn said...

oooo ye kerr...aku plak nengok iman mcm muka asben ko...iras betol..

kenan kot sebb ko dok tgk gambar girl je time peknen tuh...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ryn >> aah.. memang ramai kata cam tue gaks.. ikut muka ayah.. patutlah manja dengan ibunya.. sampai xnak dengan ayah dia.. sebab panas kott...

MAS said...

erm..patutla.mas tgk cam ade iras2 jerr..masa pregnant jue dah tgk pic tue..tingin nk baby gurl ker?? cam anas plak masa kecik2 dulu sumer ingat baby gurl..dah besar ni ramai org cakap muka anas ni jambu..hihi..tul ker??ahaks

Ibu Mifzal Arsyad said...

ha ah la jue..ada iras gak sket2 nga baby girl..kdg2 org2 tua ckp leh kenan gak..

tp iman mmg byk ikut muka asben jue..

Ibu Mifzal Arsyad said...
This comment has been removed by the author.
Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mas >> itulah mass.. mungkin gaks kot.. ko pun sama gaks ker..? nak babyG ekk..? tapi, anas memang comel pun.. ikut ko yg comel tueh..

kak ainey >> itulah.. nak kata sebab kenan, segan la pulak ka.. cakap tak tau jer.. hehe
** memang iras asben pun... sebab dahi luas..

mamashasha said...

aah ada persamaan dulu2 jue suke tgk eh....heheh adatle bb boy rapat ngan mak....girl dgn ayahnye....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mamashasha >> aah.. suka tengok sebab comel.. hehe...

nome said...

muka iman mmg cute...tp idaklah 200% cam gambar bb gurl nih...iman masih lagi nampak iras ke'boy'an dia...

fiza said...

bg fiza iman still nampak bb boy..kalu jue nak tau syakil pun kadang2 org anggap gurl

fazilzura said...

emmm idok le jue, awat plak ramai ckp Iman cm gurl yek ..

try ler potong skit rambut Iman tu .. kut2 time tu org x ckp dia cm G lg

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

masih namapk macam boyla

fatin pun sma, kalau tak pakai gown mesti org ingat dia boboi :(

Wafaa said...

tak de pon iras @ serupa. Ala Jue, masa Izz Iman berambut panjang dan curl2 sket, ada sorang kakak ni say Hi to Iman dengan ayat "Hi Alia.".. erkk.. Alia?

alyyani said...

erk, takde sama pun jue. tgk muka iman muka husband jue + jue. tapi bab iman macam girl tu tak penah terfikir sebab mmg da set dalam kepala ni, iman tu mmg boy :)mungkin sebab kulit terlampau gebus kot. :)

wanie @ suzie said...

rambut tu dah sama ngan mia...hehhee
kita sama la jue..wani n huby rambut lurus je tp mia rambut curly terus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...