Kawan-Kawan Saya

Wednesday, January 06, 2010

Bila Menjadi Isteri kepada seorang Cikgu..

Persekolahan 2010 telah bermula. Asben aku as a cikgu pun dah sibuk masuk ke sekolah.
Pada tahun ini berbeza kerana asben aku mengajar sesi pagi. tahun lepas sesi petang.

jadi, perubahan jadual agak berbeza sekali. Seawal 6.30 pagi asben aku dah gerak keluar dari rumah kami di sepang. Lebih kurang 45minit nak sampai ke sana. Asben aku akan bawa iman sekali. Sebab iman pun nak ke sekolahnya di Ampang. Aku belum terpikir nak tukarkan BS iman sebab aku rasa dah serasi dengan BS sekarang ini.. setakat ini tiada masalah.. dan asben aku pun kata tak perlu lg tukar sebab dia sanggup anta iman ke sana..

Alkisah malam tadi berlaku..
tahun nie, asben aku kena jaga budak Tahun 1. hehe... aku gelakkan dia.. boleh ker..?
Dia kata jaga budak tahun 1 nie banyak keje la. Semua kita kena buat. Lagi2 awal tahun nie. banyak yang kena arrange. dan macam-macamlah dia ngadu ngn aku. Nak wat camner.. Dah keje, kena follow jer la kan. di samping boleh ambil pengalaman. yang tak larat sebab kena keluar awal pagi tue.

jadi, malam tadi dia minta aku tolong sesuatu. iaitu :

tolong tuliskan nama budak kat tag nama. Biasala budah darjah 1 tak tau lagi kan. so, cikgu2 kelas la kena buatkan..

longgokan tag nama budak

1 contoh tulisan aku yg tak bape nak lawa.. hehe

dan guru kelas 1 cekal (anak murid, sila tgk cikgu awak nie). nanti kat sekolah jgn nakal2 yeaa...:

tertido atas meja... Ngantuk sangat.. sian dia..



** dulu teringin sangat nak jadi cikgu.. tapi tak dapat nak kecapi walaupun hampir2 nak menjadi... :-(



PhotobucketPhotobucket

14 comments:

miemiey said...

ALAHAI KASIHANNYA CIKGU NI SAMPAI TERTIDUR,,,HEHEHE,,INGTKAN CIKGU DARJAH 1 PALING SENANG UPENYA BYK KEJE GAK YEE...DULU2 KL NK JADI CKIGU SUKA DARJAH 1...INGTKAN MUDAH..MIEMIEY BARU TAU SOMI JUE CIKGU SEBENARNYA,,,,
DAH BOLEH TOLONG JUE
PASAL TULISAN JUE CANTIK...

Ryn said...

oopss...sampai tertido cikgu kite nih...hehehehe...tido kat rumah tkper jgn kat kelas udah ler...

jue, masih ada masa kalo nak capai impian jd cikgu...sokong kamooo!

zailamohamad said...

bagus cikgu ni, tugasan yang mulia!! zaila pon pernah juga mencuba ntok jadi cikgu dengan apply KPLI tapi masih xberhasil..takperlah..takde rezekiku lagii

Jiey^Mien said...

takpe jue, tak dpt jd cikgu, dapat kawen ngan cikgu pun ok apa..
=)

nome said...

lahai cian cikgu kita tuh...wat tag nama sampai tertdo...haruslah byk bersabar ngan karenah budak2 darjah satu kan...mmg huru hara jap...tp mmg murni sungguh jasa cikgu....

iena said...

tak dapat jadi cikgu.. dapat suami keja cikgu pun jadilah...

Yasminhamid said...

alahai cianye cikgu atan sharul... sampai tertidur.. tak per alah bisa tegal biasa.. at least dia ada isteri prihatin nak tolong tulis. hi hi...

mamashasha said...

hheheee mcm tu la jadi cikgukan especially cikgu darjah satu..terkenang memori masa aku jadi guru ganti...masa semester break dulu...hehe sumer bende budak2 nk tny....dr baju sampai ke kasut...hehe untung dpt wife mcm jue yg blh tolong2....tak dpt jadi cikgu pun takpe coz jadi wife cikgu....

wawa_addien said...

ala cian nyer cikgu kita nie..
sampai tertdo. Byk cabaran jd cikgu nie..apatah lg ajar bdk darjah 1..sabar2. ermm untung
dpt wife mcm jue yg leh tlg wt
sume tu kan..

fazilzura said...

alahaiii sian nye cik abe mu jue.. smp tertido2..

but korg sgt2 bertuah cz dua2 nye keje gomen .. huhuuhuh cm akak ni dua2 nye swasta .. terasa perit nye huhuhu..

alyyani said...

hehehe..mcm cute je tgk husband jue smpi tetido tuh. tp sesuai la dia jd cikgu dajah 1. banyak sabar kan? jue pun nak jd cikgu ye, sempat lg ni :)

alyyani said...
This comment has been removed by the author.
alyyani said...
This comment has been removed by the author.
SHARIQ said...

salam ju..sy sha member baru blog..slmt berkenalan...post yg menarik utk hubby ju...heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...