Kawan-Kawan Saya

Thursday, January 21, 2010

@ Kinabalu Park

Di Kinabalu Park nie, kami tak boleh turun langsung sebab hujan masa tue agak lebat lah juga. Di sini juga boleh dikenali sebagai Kaki gunung kinabalu. Di sini lah tempat bermula pendakian gunung kinabalu. Dan di dalam kawasannya, kita boleh menikmati panorama kaki gunung. Macam-macam ada. Tapi, apakan daya. kami tidak boleh menikmati ke smua itu. Hanya dapat merasai suasana sahaja.

Jika dapat masuk ke dalam, mesti dapat bergambar dengan bunga rafflesia, orang hutan, buanga2 dan pokok2 hutan dan sebagainya.. dan yang enting Gunung Kinabalu.. huhuhuhu..! gunung kinabalu tak nampak langsung sebab kabus yang tebal.

Kami hanya dapat ronda kinabalu park dengan menaiki yan sahaja.

ini budak sudah bangun tido laaaa..

Map untuk kinabalu park..

pandangan dari dalam van

Motif gambar..? Nak tangkap gambar gunung, tetapi tak nampak. Di sebalik kabus tersebut ada Gunung Kinabalu..

suasana dalam kinabalu park


on the way nak ke destinasi seterusnyaaa..

7 comments:

Mama_Aqish said...

tomeinyer dia wat muka camtu...suasana yang best gitu

Ryn said...

lebatnya hujan....walaupun hanya di kaki gunung kinabalu, ko dah merasa sampai ke sana...

fazilzura said...

waaaaaaaaaaaaaaa jeles nye akak jue.. akak ni fligt punx penah naik lg tau uhuhuhu

nome said...

tebalnyer kabussss...cam obersea plak...beshnyer kalau hanimun kat sane

mamashasha said...

aduh kene g sekali lagi ni jue.....nanti stay kat rose cabin chalet yg berhampiran dgn gunung...pastu kalau nk naik gunung or nak tgk puncak at least pkul 7 dah sampai sana tau...sebabnye pkul 9 mcm tu kabus dah tebal....iman oh iman nape tu?

fieza said...

cutenye iman..bestnye pg bercuti..fiza kena ambik list tempaat menarik jue ni..actually fiza punya vacation ke sabah bulan 6 nanti..so tak sabar gak pg ni..Thanks jue for the info..nanti fiza leh pi semua tempat tue

alyyani said...

tebal nye kabus... rasa mcm nyaman je cuaca kat sana masa tu kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...