Kawan-Kawan Saya

Tuesday, April 21, 2009

::: Aku Ingat.. Aku Ingat... :::


Tajuk Tugasan dari Kak Nas : Masihkah aku ingat..??


Ni gambar semasa kat Pengkalan Balak. Sambut besday member...

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …

~~ Di Pekan Masjid Tanah, Melaka. Time tue aku study kat Uitm Lendu dan Asben aku pulaks mengajar kat situ. Pertemuan after 2years berkawan melalui Fon. Perjumpaan hanya 10 minit ajer sebab masing2 malu2 kucing.. hehehe..

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
~~ Nampak sangat mcm seorang yang pemalu dan suka tersenyum...

3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
~~ Masa kawan2 jarang dating.. After declare baru rajin dating.. luahkan perasaan melalui FON ajer..

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
~~ hehehe.. masih ku ingat lagi bila dia berkata " macamana kalo saya nak jadikan awak lebih dari seorang KAWAN.

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
~~ Kami berkawan sejak 2001.. So, sampai ke Jinjang Pelamin masuk 6 Years NOW, sehingga sekarang dah masuk 8 TAHUN kami kenal daaa...

6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
~~ 1 Mei 2009 geanp 2 TAHUN usia perkahwinan kami.

7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
~~ hehehe.. time nak datang rumah masa 18 Mac 2006. Igtkan saja nak datang.. Rupanya datang MERISIK.. Siap bawa atok nenek skali.. terkejut beruk KELUARGA kami sebab masa tue akak aku pun belum kawin... hehehe cian akak aku... lekas2 dia nak kawin dulu..

8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
~~ Kami berdua minat pada business.. Impian kami ingin memiliki tanah untuk rumah sendiri dan tanah untuk dijadikan aset pertenakan dan perladangan.

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
~~ Memang best...!! sebab mostly dia yg buat semuanya... Mandikan, pakaikan baju, buat susu tgh malam, main ngn dia dan sebagainya... Sebab dia memang suka kan anak... ALHAMDULILLAH boleh diharap..

10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
~~ tersangat la baik.. sebab ari2 duk kat umah mak aku.. hehehe... :-) ALHAMDULILLAH takder masalah...

11) Orang yang nak di TAG
~~ Only One iaitu KAK WANA (nak tag akak sebab nak tau camner kenal ngn abg DIDIE tue.. hehehe.. sama2 JAWA kan.. :-)

** Banyak memori kami di MELAKA. RIndunya kat Melaka Bandaraya Bersejarah...

8 comments:

ai said...

chewah chewah chewahhhhhhh

*MaMa HeRdA* said...

ko pun studi kt Lendu gak ke..thn bile jue??? ko couple dgn lecturer ke..haippppppp...hehehe..

aTan and JuLies @ aYu said...

Kak ai >> hehehe...

Kak Her >> aah la kak... tapi asben jue tue bukan lec.. Guru jer..

nasz said...

wah, terus dtg merisik tu. mesti menggelabah tak de preparation. adoi!!

Ada Ayrissa said...

wah..mengimbau nostalgia ek jue..
ekekekke

aTan and JuLies @ aYu said...

Kak Nas >> memang mengelabah giler.. Nasib la time tue Pakngah Jue dtg umah.. So, dia la jadi jurucakap masa tue.. hehehe.. klakar jer..

honey >> aah.. teringat la zaman bercinta semula.. semuanya manis belaka...

rosmona said...

memalu ayam je amik gambo.tp yg paling jelas ketara ko sangat kurus masa ni.. dan sekarang hasilnyer sangat lumayan..gebus bagai juara.. huhuhu.. welcome to my club..

alyyani said...

teringin nak buat tag ni jue, nanti alya amik ek ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...