Kawan-Kawan Saya

Monday, April 06, 2009

::: Konsert AF7 yang Menyentuh Perasaan Ku.. :::


Akademi Fantasia 7... siapa tengok..?? erm.... aku pasti ramai yang mengikuti rancangan ini.. dan aku pasti juga ada yang tank mengikutinya... Apa2 aja la.. bagi aku.., aku tengok saja tp tak la terlampau excited seperti AF dulu.. Sekarang nue AF pun dah mula busan sebab Aznil tak jadi pengacara daaa.. Aku suka saat2 Aznil menjadi pengacara untuk AF nie.. Ada bab kelakar.., ada bab sedih, ada bab mengenakan org... semua nya best la... AF yang paling aku suka masa AF2 dulu.. zaman2 zahid, farah dan adam tuee... masa tue memang syok tgk.. sebab dorang semua bersatu.. memang nampak dorang buat hubungan mcm adik beradik... takder memendam perasaan.., takder perasaan iri hati.. takder perasaan nak menang ajer... Semuanya bersatu dan bekerjasama...

Berbalik pada konsert Af7 baru2 ini.., ianya telah menyentuh perasaan ku... huhuhu..!!!~~ sebab apa yea...?? ada dua sebab iaitu :


  • Peserta feverat aku dah keluar maaaa... sapa lagi kalo bukan ZIZI... aku suka setiap kali ZIZI membuat persembahan sebab nampak bersungguh2 dia buat persembahan.. Apatah lagi pada malam itu.., boleh dikirakan ZIZI leh sebagai THE BEST PERFORMANCE.. Tapi.., sayangnya dia dah terkeluar.... It's Ok ZIZI.. Gud Luck For U...
  • Yang kedua sebab RUBISA.. tapi bukan sebab RUBISA keluar.. aku tak sedih pun Rubisa keluar tapi sebab dia menyanyikan lagu TIADA LAGI... hahaha..!! sungguh menyentuh perasaan ku... SEBAB.... aku teringat dengan lagu nie....
Ceritanya... :

Lagu ini telah diberikan oleh orang yang disayangi aku semasa zaman2 bercinta dulu.. Bukan setakat bagi saja lagu nie.., malah dia tururt menyanyikan depan aku semasa kami sama2 ke Karaoke dulu.. Pada ketika dan saat itu.., perhubungan kami ditahap kepincangan yang hampir menemu jalan PUTUS.. ini semua gara2 orang ketiga.. Dengan tak semena2 air mata ku pun megalir... adusss..!! sedih maaa bila teringat balik... Bukan apa.., aku menjadi ingat semula kata2 yang teleh diberikan oleh orang KETIGA itu untuk merebut sidia dariku.. dan akhirnyaaaa........ (biarlah rahsia....)

Inilah dia lirik lagu Tiada Lagi... Cuba amati lagu ini... :-)

Tiada Lagi - AMY

Sia sia sudah
Kita jalin cinta
Bila hati selalu berbeda

Sampai kapan lagi
Ku harus menahan
Rasa kecewa di dalam dada

Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkinkan menyatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja berakhir sampai
Di sini

Tiada lagi yang ku harapkan
Tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa diri mu

Tiada lagi kata cintaku
Takkan lagi ku bersama mu
Biar ku simpan semua
Kenangan ku bersamamu…

*** part yang aku BOLD kan tue la yang menyentuh perasaan ku... ***


10 comments:

KasiH said...

Aiyohh...memori silam kah...hehehehe...biasalaa sesekali terkenang kan..past is past..

Tinie said...

haha
cinta monyet ka cinta betol2?

nasz said...

alahai...

Mama_Aqish said...

o..peminat AF rupenyer....mesti masa sahut cabaran padam lampu tu jue tak join sekali sebab nak tengok AF

aTan and JuLies @ aYu said...

kasih >> itu ler pasal... tetiba dengar lagu tue.., teringat semula pulaks.. hehehe..

tinie >> 2-2 skali kottt..

nasz >> sob.. sob.. sedih maaa..

Ada Ayrissa said...

huhu..sapa yg tiada?

aTan and JuLies @ aYu said...

mama aqish ~~ hehehe.. sambut gaks.. lampu semua padam tapi TV ajer bukaaa.. hehehe

ai said...

Memang!!! aku pon frust ZiZi kuar!! huh!

aTan and JuLies @ aYu said...

itu la pasal kak ai...
zizi tue best laaa..

*HeRdA* said...

aku x tgk lgsung AF ni jue...hehe..sabor2..ko nangis ke? hehe..dasyat sgguh ko ni..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...