Kawan-Kawan Saya

Tuesday, April 28, 2009

::Carseat Iman Zafran :::

Semalam aku ada cerita pasal pencarian CARSEAT kan..? so, arini aku nak Uploadkan carseat2 yang aku pie tgk kat JUSCO sabtu kelmarin.. Dalam pas Asar, aku n asben ke JUSCO maluri untuk ushar2 carseat.. Aku suka pie Jusco Maluri nie... sebab dia banyak pilihan walopun Jusco nie nampak kecik jer dari jusco2 yang lain.. Pilihannya cantek2... Kalo yang tak biasa beli kat Jusco, aku bg tips lagi.. hehehe.. asyik tips ajer ekk..???

Tips nya... kalo korang nak tau, walaupun Jusco nie banyak cawangan tapi tak semua barang yang dorang jual sama dengan setiap cawangan. Contohnya, stroller.. Brand Sweet Cherry nie kan banyak.. so, tak semua cawangan jual yang sama. Lain2 model dorang jual. So, sebab tue aku suka pi Jusco Maluri sebab yang dia jual semua cantek2 belaka...

Actually, kalo ikutkan tak nak beli pun carseat sebab rasa mcm tak penting sgt pun.. Tp, asben aku kata nak jalan jauh nie nnt.. Kena pakai gaks.. Bahaya kalo tak pakai carseat.. Nanti pape2 susah pulaks kan... nak tak nak kena la melabur sikit.. Mula2 nak amik yang biasa2 ajer.. Tp, ntah camner asben kata alang2 nak beli, kena amik la yg leh tahan lama... sampai 4years leh pakai... dan nnt adik2 iman leh pakai gaks.. Nasibla kebetulan pergi time nie ada diskaun for selected items... So, jom kita tengok carseat yg ada...

*** sorilah gambo tak baper cantek la sebab shining nya tak kena pulaks...

ni antara pilihan2 yang ada..

mula2 nak ambil yang nie.., lawa designnya. Tp kekurangannya kalo ada booster dia takleh adjust untuk baring.. specific untuk duduk ajer..

Nie pula pilihan yang ke2 nak ambil.. boleh adjust untuk baring dan duduk..

Ni pun lawa gaks kan..? tp, nengok harganya mcm mahalnyaaa....


last2... amik yang nie jugak..

Akhirnya amik yang nie juga.. Selepas dikebek2 selama 1/2 jam.., baru buat pilihan.. menan membeli menang memakai.. Sebab2 kami memilih yang ini :
  • ada 4 cara untuk adjust. duduk, sandar, barinng sedikit dan baring
  • boleh pakai pada sit depan dan belakang
  • boleh adjust untuk pandang hadapan atau pandang belakang
  • user friednly, senang di handle
  • boleh dibasuh
  • yang paling best ada diskaun 30%. so, berbaloi la amik dari amik yg tak de diskaun.. iyer tak?
Jom kita tengok perasmian carseat baru nie.. hehehe..

mula2 sampai pakai carier ajer...

haaa.. Inilah dia carseat untuk iman.. Aku nak warna ijau tue.. lagi cantek tapi sayang yang tggl hanya DISPLAY saja.. aku tak suka sgt kalo yg display.. so, tukar la kaler nie...

Test2.. udah test.. very flexible... dalam troli pun leh pakai.. huhuhu..!!~~ org sekeliling pandang ajer.. lantak la.. Iman tak malu pun kan...

Bukan main sonok dia duk dalam nie.. Abaikan baju yg iman pakai tue.. Baju tido jer tue.. hehehe.. baju n suar tak sama kaler.. kihkihkih..!!~~ malas nak tukar daa.. Balik kang terus bam bam tido...


*** minggu nie kami nak pie bercuti sampai ke K. Terengganu... Jauhkan perjalanan kami..? thats why kena beli..

11 comments:

Mr & Mrs Shanny said...

akak berapa ya car ceat tu..reena nak bli jugk la..tapi iman duk sana ok ke...tak ke nangis..tak nak duduk..reena takut beli tapi nanti anak tak nak duk,,

Wafaa said...

cantik. Iman saye warna oren car seatnya :)

KasiH said...

Cantik car seat..hehehehe...aku pn dlm proses cari carseat baru nih..

P/S: alaaa sama je ngn aku..kalo kuar mlm memg belasah je adam tu pkai ape pn...tp selalunya baju lain suar lain...hahahahaha...

fazilzura said...

Jue... dh smp JJ maluri tu ... bile nk jmp akak ni ..

* amboi smp ganu kite yek.. akak pun insyallah akan smp cz nak ke kontan dulu

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

reena >> hargany dala RM400++ tp dapat less 30%. Iman kalo naik keta nak tido ajer.. so, bila dia tido leh letak dalam tue. Lagipun carseat nie leh duduk. budak2 pun suka duduk gaks..

wafaa >> maceh untie wafaa

Ryn >> cari.. pie cari kat Jusco.. hehehe.... itula pasal... sebab dah kuar time nak menjelang malam kan.. nak senang.. malas nak pakaikan dia baju lawa2... hehe..

Kak zura >> erm.. jue memang slalu gaks pie JJ maluri tue...
** kak kontan tue apo?

Leen Die said...

huhu..daku tahu jue umah baru mu begitu dekatkan..nanti naik umah baru jangan lupa ajak yer..huhuhu

Leen Die said...

jue carseat iman klu newborn leh letak ke?dr 0month ke 4 thn ek?

AieZa said...

hana pun ada carseat.. suka gak duk dlm tu.. dia ok je.. xde isue.. ngntukk je bile duk dlm carseat.. hehe..

Ada Ayrissa said...

wahhh..syok ar iman pas nih...
selesa jer jln jauh ek?
mama iman pon x lenguh dah pegang..ekekke

ermmm..bila nak beli utk anak dara ku itu...

fairiz ❤ ashnani = fahyim said...

walaupun post ni dah lapuk...nak tanye..ni eternal carseat sweet cherry kan?

atanayuiman @ Jue said...

namanya saya tak ingat.. hehe dah lama dah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...